Australia

Australia er en fantastisk destinasjon på grunn av sin vakre natur,
varierte dyreliv, fascinerende kultur og vennlige mennesker.

Utforsk Australias utrolige natur og kultur
Opplev en episk road trip over 16 dager

Varighet: 16 dager

Bli med på en eventyrlig reise til Sydney, Blue Mountains, Hunter Valley, Armidale og Coffs Harbour i Australia! Opplev en av de flotteste byene i verden, Sydney, med over 4 millioner innbyggere og vakre strender som Bondi Beach og Manly Beach. Nyt en båttur på Sydney Harbour med utsikt til Operahuset, Harbour Bridge og Sydney city. Reis videre til Blue Mountains, den mest besøkte nasjonalparken i New South Wales, hvor du kan utforske den fantastiske naturen og det unike dyrelivet. Ta også turen med Katoomba Scenic Railway, den bratteste jernbanestrekningen i verden, og opplev en stigning på 52 grader.

I Hunter Valley, opplev en av Australias mest populære vingårdsregioner. Utforsk vingårder og nyt smaken av lokale viner før du drar videre til den vakre og kosmopolitiske byen, Armidale. Opplev den fantastiske naturen med mange fossefall og et rikt dyreliv, og nyt en avslappende dag i denne vakre byen som også er kjent for sine mange utesteder og puber.

På kjøredag 4, vil du oppleve en av de mest naturskjønne kjøreturene på The Waterfall Way mot Dorrigo, med fantastiske veier og landskap. Til slutt vil du ankomme Coffs Harbour, en vakker kystby kjent for sine hvite sandstrender og turkisblå hav. Nyt de vakre strendene, og besøk attraksjoner som Solitary Islands Marine Park og Big Banana før turen går tilbake til Sydney.

Bli med oss på en uforglemmelig tur til Australia, og opplev den fantastiske naturen, det unike dyrelivet og de vakre byene som landet har å tilby! Bestill nå og bli med på denne utrolige reisen til det fantastiske landet Down Under.

DETTE FÅR DU HOS OSS:

Du kjøper en guidet tur av oss med norske Helge Njå som hovedguide.
Det er 2 norske guider på hver tur.
Vi hjelper deg med å bestille fly, kjøretøy og hotell.

DAGSPROGRAM

SYDNEY i 3 netter .
Sydney er Australias største og eldste by, og blir ofte omtalt som en av de flotteste byene i verden, med over 4 millioner innbyggere. Sydney er en betydelig global og nasjonal turistdestinasjon, og blir også omtalt som en av det flotteste og pulserende byer i verden.
Sydney er også kjent for sine flotte strender son ligger like ved byen. Mest kjent er nok Bondi beach og Manly beach.
Vi får med oss båt tur Sydney Harbour. Fra sjøsiden er det en flott utsikt til opera huset, Harbour bridge og Sydney city. Båtturen kan gå til Manly beach, som absolutt er vært et besøk.
Sydney tower er også en attraksjon, og ligger midt i sentrum. Det ruver 305 meter over bakken og er både et orienteringspunkt og et utsiktstårn. Et observasjonsdekk ligger på 250 meter, som blant annet inkluderer en roterende restaurant. For de som ikke er høyderedde, er det en skywalk på utsiden av tårnet på 268 meters høyde.
For de som er interessert i shopping; er det flere store kjøpesentre i sentrum.
Anbefaler og vente med shopping, til vi er tilbake etter turen.

BLUE MOUNTAINS
Kjøredag 1: Sydney – Blue Mountain . 120 km
Vi får utlevert og sjekket ut syklene på formiddagen, etter den verste rushtrafikken har gitt seg. PS: Det er venstre kjøring i Australia.
Den første etappen er ikke lange turen (11 mil) og går til Blue Mountain nasjonalpark, som er den mest besøkte parken i New South Wales. Det er en fjellkjede som har dype forrevne kløfter på opp til 760 meter.
Det er mulighet for bushwalking, ned i dalen, da det er en sti – via en klippe. Her vil du oppleve et unikt dyreliv. Dyrelivet i Australia er totalt annerledes enn det vi er vandt med her hjemme. Utsikten over parken er unik og restauranter er bygd opp ved utsiktpunktene, der man kan nyte mat og utsikt over parken.
Her fins også Katoomba Scenic Railway, som er den bratteste jernbanestrekningen i verden – ifølge Guinness rekordbok. Jernbanen stiger 415 meter nedover sandsteinklipper, gjennom en tunell. Stigning på 52 grader.
Vi bor i Wentwhort Falls på et gammelt ” Pub Style ” hotell fra 1900 tallet.

Hunter Valley
Kjøredag 2 Blue Mountain – Hunter Valley 310 km.
Fra Blue Mountains; kjører vi mot Kurrajong Heigths før vi kjører opp Putty Road , som er skapt for motorsykkel kjøring . Her får vi virkelig prøvd ut kjøre ferdighetene våre.
Vi må være tidlig inne i Hunter Valley, da vi skal prøve å få til et besøk på en av de mange vingårder i området rundt Hunter Valley.
Vi overnatter i byen Cessnock .
Cessnock er en liten søvnig by, som regnes som ”The Gateway ” til Hunter Valley og de mange vingårder som ligger i området Polkin. I Cessnock finnes mange små resturanter og butikker.

ARMIDALE
Kjøredag 3: Hunter Valley – Armidale 350 km.
Vi starter dagen med litt motorvei , før vi tar av mot Stroud og Gloucester.
Deretter svinger vi inn på Thunderbolt Way ,mot Armidale .
Denne veien er også som er skapt for motorsykkel kjøring,og har et fantastisk landskap.
Vi stopper i Walcha , en liten søvnig by , hvor vi har lunsj.
Så mot Armidale hvor det er mye villmark – med mange fossefall og et rikt dyreliv.
Armidale er en attraktiv og grasiøs by med ”tree-lined” gater. Der den nye kosmopolitiske verden, og den gamle verden sameksistere med varierende grad av harmoni, har Armindale blitt et viktig sentrum for ” Nord Tablelands ” med en befolkning på over 25.000. Beliggende en kul 980 m over havet, har Armidale den høyeste flyplassen i Australia. Armidale er også en skole by med mange studenter. Det finnes over 50 utesteder og puber i byen. Vi må utforske dette!

Coffs Harbour
Kjøredag 4: Armindale – Coffs Harbour 210 km.
Vi starter dagen på The Waterfall Way mot Dorrigo , på aldeles nydelige veier og landskap.
Steder vi kjører innom i dag er, Wollomombi Falls, et fossefall på hele 220 meter.
Vi besøker også Ebor Falls, så Dorrigo ,hvor vi spiser lunsj.
Så mot Bellingen og Coffs Harbour, hvor vi skal overnatte.
Vi er vi tidlig inne i Coffs Harbour ,så vi kan nyte stranden som er 5 min gå avstand fra hotellet eller bare slappe av ved bassenget på hotellet.
Coffs Harbour er en av Australias største tømmer porter og er den viktigste kommersielle sentrum av NSW midten nord.
Det har vært vurdert til å ha en av de beste klimaer i landet – mer solskinn enn lenger sør og mindre luftfuktighet enn lenger i nord. På grunn av dette har Coffs Harbour blitt et stort turist senter.

Byron Bay
Kjøredag 5 Coffs Harbour Byron Bay 250 km
Vi starter på Pacific Highway mot Grafton.
Vi kjører så mye kystvei det er mulig, da mange av kyst byene, har bare en vei inn og samme vei ut igjen.
Steder vi treffer på er Ballina , Woodburn,Yemba og Byron Bay Light House , for og nevne noen.
I Byron Bay skal vi være i 2 dager. Her finner vi kjempe fine strender og mange koselige restauranter og barer.
Byron Bay. Det kan være noen få byer i Australia som har et mer motsetningsfylt identitet enn Byron Bay.
På den ene side,har det historisk sett ,vært forbundet med den alternative livsstilen på 1970-tallet og blitt sett på som en slags interessant hippie retrett i nord NSW.
På et annet nivå har det vært sett på som en svært umerket sted som et ”bort-fra-alt ” fristed ,for de som er fra de velstående sørstatene , som ikke ønsker å blande seg med ”folkene” som bor i de mer vulgære kyst byene, som Coolangatta og Tweed Heads.

Brisbane .
Kjøredag 7 Byron Bay – Brisbane. Ca 180 km
Vi kjører på Pacific Higway og krysser grensa til Queensland og deretter kyst veien inn mot Gold Coast .
Vi tar et kort stopp på Gold Coast langs stranden, så setter vi nesa mot Brisbane.
Vi vil være inne i Brisbane rundt klokka 1500. Vi kan da rusle ned til South Banks.
Populære South Banks i sentrum er Australias eneste kunstige sandstrand.
Her kan man nyte Brisbanes avslappede atmosfære, spise på en av de mange restauranter og se på livet.
Brisbane . Hvile dag eller frivillig utflukt til Australia Zoo Ca 180 km

( Kjøredag 8 )
Australia Zoo er Australias største Zoo, som ble drevet av krokodille mannen Steve Irwin frem til hans død. Nå er det kona og datteren som driver den videre.
Turen til Australia Zoo, vil være en frivillig utflukt som dere kan gjøre eller bare ta dagen fri og utforske Brisbane
Brisbane er Queenslands største by.
Det lokale slangnavnet er ”Brissie” i tro tradisjon med typisk australske ordforkortelser. Byen uatskillelige tilknytning til elven kommer til kjenne i tilnavnet ”The river city”. Andre klengenavn som ”Brisneyland” og ”Bris Vegas” refererer til byens særs avslappende livsstil.
Brisbane har 1,8 millioner innbyggere og er under sterk vekst. Det ble opprettet straffekoloni for utviste engelskmenn i 1824. Først tjue år senere kunne vanlige innbyggere bosette seg.

Lismore.
Kjøredag 9 Brisbane – Lismore Ca 240 km.
Vi kjører ut av Brisbane på highway, før vi svinger inn mot Tomborine Mountain.
Tamborine Mountain (inkludert Tamborine National Park, Mount Tamborine Village, North Tamborine, Eagle Heights og Canungra) er preget av flott utsikt, te-rom og gavebutikker.
Ligger 62 km fra Brisbane og sitter på kanten av bratt skråning bak byen Gold Coast, er Tamborine Mountain både en faktisk geologisk fenomen (resultatet av en strøm av lava fra Mt Warning) og også en samlebetegnelse for en rekke små landsbyer som strekker seg langs den 8 km ryggen av fjellkjeden. Navnet stammer ikke fra musikkinstrument, men fra Koori sikt for området.
Så videre mot Nimbin. Nå er vi tilbake på sykkel veiene og fjell og daler, vi ble kjent med på starten av turen.
Nimbin er en gammel hippie by, så ikke vær overrasket, om du blir tilbudt noe og ”røyke” på.
Vi overnatter i Lismore .
Lismore er en velstående, betydelig og ganske kosmopolitiske byen 43 000 mennesker. Området rundt Lismore har blitt en viktig base for de som ønsker å forfølge kreative bestrebelser og alternativ livsstil. Dermed er det en høy konsentrasjon av malere, tømrere, keramikere, filmskapere, musikere, poeter, designere og dansere. Følgelig er det mange gallerier, studioer og teatre i området.

Port Macquarie
Kjøredag: 10 Lismore –Port Macquarie 400 km.
Vi starter dagen på nydelige veier mot Grafton og Coffs Harbour .
Steder vi passerer i dag er Katomba , Nambucca , Kempsey før vi kommer til Port Macquarie .
Vi kjører også her så mye kyst vei det lar seg gjøre,før vi kommer til Port Macquarie
Port Macquarie må være en av de beste turistmål på NSW kysten. Den har alt: en historie som går langt tilbake i tid, suveren naturreservater i området, noen interessante historiske bygninger, flotte strender med god surfing og gode fiskemuligheter, et fint museum, flotte turløyper rundt odder og strender, massevis av fornøyelser, de har til og med et koala sykehus.

Lake Macquarie
Kjøredag: 11 Port Macquarie til Lake Macquarie ca 280 km.
Vi starter dagen med og kjøre kyst vei mot Taree.
Så blir det et stykke på Pacifc Highway før vi svinger inn på The Lakes Way.
Så blir det masse små veier ned mot Lake Macquarie.
Vi bor i Belmont området like ved Lake Macquarie.
Lake Macquarie er Australias største kyst nære saltvanns innsjø, som dekker et område på 110 kvadratkilometer i Hunter Region i New South Wales .
De fleste av Lake Macquaries innbyggere,bor i nærheten sine Lake Macquaries bredder.
Den er koblet til Tasmanhavet med en kort kanal. Lake Macquarie er dobbelt så stor som Sydney Harbour og er den største permanente saltvann innsjøen i den sørlige halvkule.

Siste kjøre dag mot Sydney.
Kjøredag 12: Port Macquarie – Sydney. Ca 180 km.
Denne dagen blir en”kose etappe ” inn mot Sydney.
Vi kjører bare småveier inn mot Sydney, før vi må gjennom litt trafikk inn til sykkel utleier.
Her skal vi levere syklene. Etter en lang og strabasiøs tur er det godt å komme på hotellet for en dusj. Så gjør vi Sydney utrygg, med at vi feirer at sykkel turen er over for denne gang.

Sydney i 3 netter .
Da gjør vi det vi ikke fikk tid til i Sydney de første dagene.
Mulighetene i Sydney er uante.
For eksempel:
Akvariet i Sydney et av de mest besøkte attraksjonen i landet. Akvariet har over
650 forskjellige skapninger fra Australias hav og elver, og er et av verdens største akvarier.
Hovedutstilingen inkluderer store basseng med hai og fisk med akrylglasstunneler under vannet, som besøkende kan gå i gjennom. Akvariet har også utstillinger av krokodiller, blekksprut og sel. Det er et stort akvarium med 2,6 millioner liter vann som huser en gjenskapning av Great Barrier Reef.

DETTE ER IKKE INKLUDERT:

Flybillett.
Hotell/overnatting.
Kjøretøyutleie: bil, motorsykkel eller buss.

Vi hjelper deg med å bestille kjøretøy, hotell og fly.

Ring oss på 90 66 70 74

Datoer for avreise 2023 og 2024

23. oktober - 7. november

Fornøyde kunder

Priser

Du kjøper en guidet tur av oss med norske Helge Njå som hovedguide.
Det er 2 norske guider på hver tur.
Vi hjelper deg med å bestille fly, kjøretøy og hotell.
Dette koster kun 19 966 kr

Kjøretøy

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Vi hjelper deg med å bestille kjøretøy, hotell og fly.

Ring oss på 90 66 70 74

Tommelfingerregelen er en stor bag eller ryggsekk pr. person pluss håndbagasje. All bagasje plasseres i følgebilen, bortsett fra det du trenger i løpet av dagen (Solkrem, regntøy, kamera osv.). Alle motorsyklene har oppbevaringsplass. Vi anbefaler å ta med salttabletter hjemmefra pga. varmt vær.

I et slikt tilfelle vil turguiden sørge for at du får en “politirapport” i forhold til skaden som er påført, som vil bli overrakt til Harley-forhandleren når vi leverer tilbake motorsyklene. Ditt forsikringsselskap vil ta hånd om resten.

Ja, selvfølgelig kan du kjøre bil på Route 66 USA. Dette har du som et valfg når du booker turen.

Ønsker du å bestille en tur,
eller bare vil bli kontaktet?

Fyll i dette skjemaet

Vi kommer tilbake til deg innen 24 timer

Har du andre spørsmål?

Ring oss eller send en mail

Få et godt tilbud!

Gjelder bedrifter og privatpersoner.

Skriv din mail så kontakter vi deg med et godt tilbud.