Om oss

Route 66 International

Det begynte med 20
kamerater på en kjøretur

Arve Stallvik

oppdaget denne fantastiske kjøreturen i 2003 og tok med seg 20 kamerater på det som skulle være Norges kuleste guttetur. Stallvik, nyhetsjournalist, reisejournalist og forfatter tok turen sammen med venner.

Noen år senere var ikke lenger dette noen privat guttetur. Det som begynte med 20 venner var nå over 1350 venner på tur. Hobbyen og den ville ideen om å ta med seg 20 venner på to hjul gjennom hele Amerika, hadde i 2008 blitt verdens største Route 66-selskap. Med mer enn 30 organiserte turer og mer enn 1000 deltakere årlig markerte dette begynnelsen på det som i dag er Route 66 International.

Arve har reist verden rundt i 25 år som fotograf, journalist, forfatter og eventyrer. I USA kalles han bare «Mr. Route 66». Han har besøkt Antarktis/Sydpolen-området to ganger, vært på alle verdens kontinenter, besøkt så godt som alle stater i USA, og har som en av svært få mennesker i verden gått på ski til Nordpolen sammen med polfarer Børge Ousland.

Ifølge Ousland er Arve Stallvik den første trønder som noensinne har gått på ski til Nordpolen og en av bare cirka 100 mennesker i hele verden som har gått på ski med pulk til Nordpolen og overnattet på veien. Det var på denne skituren til Nordpolen han bestemte seg for å danne et Route 66-firma og vise folk veien tvers over Amerika. Firmaet er i dag verdens største Route 66 USA-arrangør.

DELTAKERE FRA EUROPA,
SØR-AFRIKA OG SØR-AMERIKA

I dag har Route 66 International deltakere fra hele Europa, Sør-Afrika og Sør-Amerika, og selskapet organiserer opplevelsesturer over hele verden. Selskapet har sitt eget Route 66-forlag, sin egen Route 66-whiskey og ansatte i forskjellige europeiske land. Selskapet har også patent på The Original Route 66 Collection. Den originale Route 66-jakken er et naturlig samlerobjekt. Du kan lese mer om denne jakken og vår kolleksjon, som ble startet da selskapet fylte ti år i 2013.

Bildegalleri