FAQ

Ofte stilte spørsmål

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Alle deltakere må søke om visum for å komme inn i USA før avreise. Dette gjøres elektronisk på følgende side: http://esta.cbp.dhs.gov/esta

Om ESTA visumet ikke utstedes gjennom søknaden på nett, så må du søke om innreisetillatelse på USAs ambassade i ditt hjemland. Du er ansvarlig for å skaffe dette i god tid i forkant av reisen, samt reiseforsikring

Vi har turer fra mai til og med september hvert år. Om du har muligheten, med hensyn til jobb og familie, så anbefaler vi å kjøre i mai, juni eller september. Disse månedene har mest behagelig klima. Juli og august er varmere.

Tommelfingerregelen er en stor bag eller ryggsekk pr. person pluss håndbagasje. All bagasje plasseres i følgebilen, bortsett fra det du trenger i løpet av dagen (Solkrem, regntøy, kamera osv.). Alle motorsyklene har oppbevaringsplass. Vi anbefaler å ta med salttabletter hjemmefra pga. varmt vær.

I et slikt tilfelle vil turguiden sørge for at du får en “politirapport” i forhold til skaden som er påført, som vil bli overrakt til Harley-forhandleren når vi leverer tilbake motorsyklene. Ditt forsikringsselskap vil ta hånd om resten.

Ja, selvfølgelig kan du kjøre bil på Route 66 USA. Dette har du som et valfg når du booker turen.

Et mistet pass må meldes til politiet i USA umiddelbart. Din ambassade eller generalkonsulat vil da utstede et nødpass, som vanligvis inkluderer et gebyr. Et nødpass kan kun utstedes til personer som kan bekrefte sitt statsborgerskap.

GODT Å VITE PÅ VEIEN

Når du søker ESTA må du oppgi et overnattingssted. Bruk et av følgende: 

Los Angeles

Best Western Plus South Bay Hotel
15000 Hawthorne Blvd
Lawndale, CA 90260

Chicago

Holiday Inn Express Rolling Meadows Schamburg Area
3405/3477 Algonquin Road
Rolling Meadows, Il 60008

– I USA kjører man på høyre side av veien.

– Alle avstander regnes i miles. Se utregninger under.

– Trafikklys (rødt, gult, grønt) er det samme som i Europa.

– Om lyset blinker gult, så vær oppmerksom når du krysser gaten.

– Om lysene blinker rødt, så stopp alltid før du krysser gaten.

– Om du møter et åttekantet skilt, så må du stoppe helt før du fortsetter.

 

– En gul trekant betyr at du må stoppe for møtende trafikk – du har vikeplikt.

– På alle veier med doble gule linjer, er det forbudt å krysse disse og med forbikjøring.

– På større veier med flere felt i samme retning, går trafikken raskest i feltet lengst til venstre. – – Her har du kun lov til å passere andre kjøretøy på venstre side.

– Fartsgrensene varierer fra delstat til delstat.

– I de fleste delstater er hjelm og kjørebriller påbudt. Du er ansvarlig for dette, og kjører på egen risiko.

– Det er forbudt å kjøre forbi gule skolebusser om varsellysene på bussen er på.

 

 

– Det er forbudt å drikke alkohol i et kjøretøy. Alkoholgrensen er 0,8 og brudd på dette gir fengselsstraff.

– Du har lov til å kjøre til høyre ved rødt lys, om ikke noe annet er opplyst.

– Det er minimums fartsgrense på 45 mph (72 km/t) på Interstate og motorveiene.

– Den maksimale fartsgrensen varierer fra 105-120 km/t.

– Motorsykler har ikke lov til å kjøre i det innerste kjørefeltet i byer, dette er kun for offentlig transport.

Tidssoner

På fastlands-USA er det fire tidssoner:

– Eastern Time
– Central Time
– Mountain Time
– Pacific Time

Det er en times forskjell på hver tidssone.

 

Mål

Avstand/lengde:

1 Mile = 1,6 Km
1 Foot = 30 Cm
1 inch = 2,54 Cm
1 US pint = 0,5 Liter
1 US gallon = 3,8 Liter
——————–
1 Km = 0,6 Miles

 

Temperaturer

USA bruker Fahrenheit og ikke Celsius;

0 Celsius = 32 Fahrenheit
20 Celsius = 68 Fahrenheit
30 Celsius = 86 Fahrenheit
35 Celsius = 95 Fahrenheit.

Å kjøre motorsykkel

 

Vi legger vekt på 100 prosent sikkerhet under kjøringen og vi kjører i diagonalt mønster – “zipper formation”. Guidens kjøretøy er først. Baktroppen vil være de mest erfarne førerne – uansett hva som skjer.

Vi kjører i følge, med litt avstand, ikke for langt unna, ikke for nærme, mellom hver motorsykkel og former en lang slange. På Route 66 har vi som regel smale veier for oss selv. De områdene av Route 66 som ikke lenger kan kjøres på, eller som ikke finnes lenger, så vil vi kjøre på Interstate 40 og holder oss som regel på det nest innerste kjørefeltet. Dette er mest praktisk, og da trenger vi ikke å forholde oss til kjøretøy som skal av på høyre side.

Farten vil være komfortabel og ikke for raskt. Vi får som regel kjøre relativt uforstyrret av andre trafikanter. Vi har med vester som skal brukes etter mørkets frembrudd. Guiden vil lede deg gjennom alle instruksjoner, forklaringer og gi tips i forhold til trafikksikkerhet, når vi henter ut syklene. Det er viktig at alle følger med på dette.

Vær tålmodige med hverandre, spesielt de første dagene når deltakerne gjør seg vant med syklene og de amerikanske veiene. Vi håper og tror at alt går bra og husk, vi er her for å ha det gøy!

Alle guider har amerikanske mobiltelefoner, så skriv ned deres numre og ha det i lommen med en helt oppladet mobiltelefon.

 

Nødstopp

Om noe skulle skje på veien som gjør at du må stoppe (Om du er uvel på noen som helst måte), så løft venstre arm og hold den oppe til personen foran deg gjør det samme. En bevegelse som vil føre til at guiden stopper lederbilen. (Gjør dette før du blir alvorlig syk!.)

 

Om du skulle bli akutt syk og må stoppe med en gang: Kjør ut på siden av veien, og så langt bort fra trafikken som mulig. Da stopper BARE den siste sykkelen!! Det er for farlig å ha mer enn 20 sykler som stopper umiddelbart langs veien. Resten av følget vil ikke etterlate dere, men stopper så fort som mulig.

 

Pass på hverandre

Alle er ansvarlige for å passe på personen bak dem, gjennom å se i speilene. Om halve gruppen klarer å kjøre over på grønt lys, men resten må stoppe for rødt lys, så er det den siste som klarte å kjøre på grønt som har ansvaret for å vente på resten av gruppen. Om vedkommende da senker farten så den andre halvdelen av gruppen, så vil også kjøretøyene i front senke farten. På denne måten kan vi klare å holde gruppen mest mulig samlet.

 

Vær forsiktig og sjekk speilene ofte for å sikre at ikke noen mister helt kontakt med gruppen. Det vil sørge for at vi kan unngå ukomfortable eller farlige situasjoner, der man kan bli stresset og redd. Hver dag vil det være en erfaren og trygg person som kjører sist i gruppen.

 

Drikk mens det kjøres

Ta med vannflasker du kan åpne og lukke med tennene. På denne måten kan du drikke med venstre hånd, mens du styrer med høyre hånd. Plasser flaskene opp-ned mellom styret og vindstopperen. Guidene selger vann og annen drikke fra lederbilen hver dag. De kan også stoppe på andre steder enn bensinstasjoner.

 

Fart og trygghet

Vi prøver hele tiden å kjøre i et komfortabelt tempo som passer alle deltakerne. Dette betyr at noen er komfortabel, mens andre kanskje kan synes at det kjøres litt sakte, og andre kan kanskje synes at det går litt fort. Men på motorveier må vi holde en fart som er tilpasset resten av trafikken. Vær veldig tydelig med å signalisere til andre hva du tenker å gjøre.

 

Amerikanere oppfører seg høflige på veien og viser som regel moderasjon når man kjører som en gruppe. Prøv å lese trafikken, bruk sunn fornuft og ikke ta sjanser.

 

Amerikanere oppfører seg høflige på veien og viser som regel moderasjon når man kjører som en gruppe. Prøv å lese trafikken, bruk sunn fornuft og ikke ta sjanser.

 

Pauser og stopp langs veien

Vi stopper som regel hver time. Noen stopp er korte, på 10-15 minutter, for å strekke beina, gå på toalettet, kjøpe drikke eller annet. Andre stopp kan være på 30-90 minutter, og disse er god planlagte av guidene, for å besøke en attraksjon eller noe annet.

 

Lunsjpause

Etter to til tre timer på veien, stopper vi for lunsj, 45 minutter til en time. Dette vil være planlagt av guiden. De som blir sulten eller vil spise snacks før eller etter dette, kan kjøpe en hot dog, en sandwich eller noe annet.

 

Ikke bestill store menyer når vi stopper på bensinstasjoner for å fylle bensin, for det vil forsinke turen og kan gjøre at vi ikke rekker alle tingene som er satt på programmet. Vi anbefaler at alle tar med noe salt å spise på syklene (peanøtter, tørket kjøtt, el.l.) Du kan kjøpe mer av dette under stopp på bensinstasjoner underveis.

 

Fylle bensin

Vi fyller tanken hver andre time. Alle fyller bensin på hvert stopp hvor vi skal fylle, selv om tanken er nesten full. Noen sykler har mindre bensintanker enn andre, som betyr at vi må stoppe jevnlig for deres skyld. Tankmåleren kan være feilaktig, så vi fyller alltid maksimalt hver gang.

 

Når lederbilen svinger inn på en bensinstasjon og gir tegn til å fylle bensin, så danner vi to rekker ved pumpene. Guiden vil få startet pumpene og gi beskjed om å hjelpe til med å fylle alle syklene. Alle motorer må slås av når man fyller bensin, av miljøhensyn, og hver sjåfør dytter sin sykkel til pumpen når turen kommer.

 

De som er sist i køen, har tid til å gå på toalettet mens de første syklene fyller bensin på tanken og motsatt. De som er ansvarlige for å fylle bensin noterer hvor mye og prisen på hver fylling, som gis til guiden før pumpen henges på plass. For de som ønsker å kjøre alene, så trenger de å huske på å ta vare på kvitteringer for bensin kjøp og møte opp neste dag med full tank.

 

Veier og Route 66

Bare omtrent 80 prosent av Route 66 eksisterer i dag. Noen steder er veien ødelagt eller stengt, og andre steder er det en smal vei med fartsgrense på 20 eller 30 km/t.

 

Vi dekker så mye som mulig av den originale Route 66 mellom Chicago og Los Angeles, begge veier. Da får dere sett det som er verdt å stoppe ved underveis. Vi garanterer at du ikke vil gå glipp av godbiter underveis. Om du ønsker å se noe spesielt, så snakk med guiden, så prøver vi å få det til. Det er helt opp til deg om du ønsker å følge lederbilen eller kjøre på egen hånd. Bare husk å informere guiden, for å unngå unødvendig forvirring eller bekymring underveis.

 

Noen dager under turen må vi kjøre på Interstate 40 eller andre moderne veier for å komme frem til dagens endestasjon.

Å ringe hjem

Om du skal ringe hjem, så trenger du å slå 001 før din landskode. (Norge: +47) Vær klar over at signalet er svakt i området rundt Grand Canyon, omtrent i to dager. Du kan generelt tenke at du får koblet til din e-post en gang om dagen.

 

Alle med tri-band telefon skal være i stand til å bruke den i USA. Om du ringer fra din telefon til et amerikansk nummer, så betaler du kun lokaltakst. Om du ringer utenfor USA, så kan det bli dyrt.

 

Selv om det er mulig å ringe utenfor USA fra hotell telefonen, så kan du ringe hjem og be dem om å ringe deg på ditt hotellrom. Husk å ta med telefonlader! Om du trenger å kjøpe en, så selges det vanligvis ladere på flyplasser og i elektronikkbutikker.

 

Nødtelefonnummer

Ring 911 til politiet, ambulansen og brannvesenet.

Ha alltid med deg nummeret til ditt forsikringsselskap.

 

Om du mister ditt kredittkort

VISA: Ring (800) 336 8472
American Express: Ring (800) 528 4800
Mastercard: Ring (800) 826 2181
Mistet reisesjekker: Thomas Cook Assistance – Call (800) 223 7373

 

Om du mister passet

Et pass som mistes, må meldes til politiet umiddelbart i USA. Deretter må du melde fra til ditt lands ambassade eller konsulat, så de kan utstede et nødpass. Det koster som regel penger å få utstedt et nødpass. Et nødpass kan kun utstedes til personer som kan bekrefte sitt borgerskap i sitt land.

Daglig avgang – opp og stå!

Gruppen blir enig om hvilket klokkeslett man skal kjøre neste da. Dette får du opplyst før man går til sengs for kvelden. Om det er 08:30, så vær ferdig til å kjøre klokken 08:30. Da skal du være ferdig med frokost, vært på toalettet, så det ikke blir nødvendig med unødvendige stopp underveis.

 

Frokost på hoteller

De fleste hoteller i USA tilbyr enkel frokost, som kaffe, juice, donuts, corn flakes, melk osv. Noen hoteller tilbyr større frokost, som egg, bacon, varmretter, brød, osv.

 

Om du trenger en kraftig frokost for å starte dagen, så kan du kjøpe mat i lokale butikker og oppbevare dette på ditt hotellrom. De fleste spiser en lett frokost før vi kjører, for det blir som regel en større lunsj 2-3 timer senere.

 

Møtedeltakelse

Hver kveld før du får utdelt nøklene til rommet, så samles vi til et møte for å oppsummere dagen, dele informasjon om hendelser på kvelden og planlegge oppmøtetid for neste dag. Om du ikke er i stand til komme på møtet, så gi beskjed til guiden.

 

Det er viktig å snakke med guiden for å få viktige opplysninger eller oppdateringer før neste dags kjøring. Noen guider vil ha med en bok til å notere beskjeder i, som de oppbevarer hos resepsjonen på hotellet. Da kan deltakerne se på opplysninger før de legger seg for kvelden.

 

Ha med på sykkelen

Du bør ha følgende i sideveskene på motorsykkelen:

– Et par vannflasker

– Regntøy (Selv om vi sjelden får bruk for det, så er det bra å slippe å lete gjennom alt).

– Lommebok (kontanter til å kjøpe iskrem, kald drikke på bensinstasjoner)

– Dagsplanen og adresser til hotellene og guidens kontaktinformasjon.

– Fulladet telefon.

– Solkrem, solbriller, servietter til å tørke kjørebriller, og hva du trenger for dagen. Om du har et par nøytrale eller gule kjørebriller, så ta med disse også.

– Førstehjelpspakke, hodepinetabletter, osv.

 

Skriv ut programmet som du mottar på mail før turen begynner. På den måten har du kontaktinformasjon til hoteller, adresser og kontaktinformasjon til guiden. Dagsplanen og aktiviteter er kun ment som forslag fra vår side. Om du ønsker å bruke kvelden eller å kjøre på egen hånd på dagtid, så er dere fri til å gjøre det. Vi ønsker at du skal ha en så god tur som mulig.

 

Solkrem

Solen er sterk, så vi anbefaler minst solkrem med styrke 25 SPF til enhver tid.

 

Klimaet

I juli og august kan temperaturen bli 46 grader i ørkenområdene. Om du er følsom for slike temperaturer, så anbefaler vi at du kjører i mai, juni eller september. Turene gjennom ørkenen er bare et par dager under turen. Vi anbefaler at du stopper hver time for å ta en pause i skyggen, drikk noe, eller kjøl deg ned inne på en luftkondisjonert bensinstasjon.

 

Vi har alltid med en kjøleboks med masse drikke på turene. Du bør ha minst to flasker med kald drikke på sykkelen. Under kjøring er det 15 til 20 grader kaldere på grunn av vind faktoren, så varmen skulle generelt sett ikke være et problem.

 

Noen foretrekker mai som reiseperiode, siden været er stabilt godt og ikke for varmt. Andre foretrekker september, som kan ha litt større variasjon i værforholdene.

 

Shopping

Da vi har begrenset med plass i lederbilen som oppbevarer all bagasjen, så ber vi deltakerne om å begrense kjøpstrangen under den første delen av reisen. Når vi har levert syklene, enten i Los Angeles eller i Chicago, så vil du ha to eller tre dager til å utforske byen og til å shoppe så mye du orker.

 

Våre guider kan foreslå gode shoppingsteder eller outlet-butikker som har merkeklær til overkommelige priser.

 

Våre guider

Vi har to guider i hver lederbil (en hovedguide og muligens en under opplæring). VI har med GPS og kart, om du ønsker å studere ruten. Lederbilen kjører som regel først, bortsett fra noen områder, hvor den kan kjøre som siste kjøretøy.

 

Vennligst behandle våre guider på en god måte. De gjør en god jobb, utgjør en viktig del av vårt firma og gjør sitt beste for at du skal få en best og sikrest mulig opplevelse. Flesteparten av guidene har vært deltakere på Route 66 USA og vet hvordan de skal ta vare på en gruppe og spre positiv energi!

DAGSPROGRAM USA-TURER

Vi arbeider stadig med å forbedre våre turer og tjenester, og forbeholder oss retten til å endre på dette programmet. For detaljert program se PDF.

Last ned fullt program som utskriftsvennlig PDF (Norsk)

Last ned fullt program som utskriftsvennlig PDF (Eng)

Dag 1:
Ankomst Chicago
For de som har booket flybilletter gjennom oss, er det offentlig transport fra flyplassen til hotellet, hvor vi skal bo i tre netter. De som kjøper flybilletter selv, må selv besørge transport til hotellet der de vil bli møtt av vår guide.

Dag 2:
Utforske Chicago
Forslag til steder som vi kan besøke: Willis Tower– Millennium Park– Michigan Ave– Tribune Tower– Chicago River

Dag 3:
Chicago – Millwaukee – Chicago
(Omtrent 260 km)
Harley Davidson Museum. Vi møter guiden foran hotellet for felles transport til utleiestedet.

Vi skriver under på alt papirarbeid for sykkelleieVi henter ut syklene og vil også ha tid til å kjøpe utstyr som hjelmer, jakker osv.De butikkansatte vil lære deg alt som er nødvendig å vite om din motorsykkel.

Dag 4:
(Selve Route 66 kjøreturen begynner)
Springfield, Illinois – St Roberts, Missouri
(Omtrent 440 km)

Dagens høydepunkter: Romeoville– Joliet -Polk-a-Dot Route 66 diner– Dwight– Pontiac Museum– Gardner– Lincoln– Atlanta– Lexington

Dag 5:
Chicago, Illinois – Springfield, Illinois
(Omtrent 330 km)

Dagens høydepunkter: Meramec grottene, Jesse James´skjulested– Devil’s Elbow– Fanning Outpost

Dag 6:
St Roberts, Missouri – Tulsa, Oklahoma 
(Omtrent 467 km)

Dagens høydepunkter: Vi kjører gjennom 3 stater – Missouri, Kansas, Oklahoma.

Dette er noen av stoppene: Gay parita, Joplin, Cars on the route (Kansas), Buffalo ranch, Cavenders Boot City.

Dag 7:
Tulsa, Oklahoma – Weatherford, Oklahoma 
(Omtrent 300 km)

Dagens høydepunkter: Rock Cafe– Round Barn– Pony Bridge.

Dag 8:
Weatherford, Oklahoma – Amarillo, Texas
(Omtrent 310 km)

Dagens høydepunkter: Clinton– Elk City– Erick

Dag 9:
Amarillo, Texas – Santa Rosa, New Mexico
(Omtrent 300 km)

Eksklusivt besøk på en cowboy ranch.
Dagens høydepunkter: Cadillac Ranch– Midpoint, Adrian– Blue Swallow Motel– vår berømte Cowboy Ranch

Dag 10:
Santa Rosa, New Mexico – Albuquerque, New Mexico
(Omtrent 330 km)

Dagens høydepunkter: Villa Nueva – Santa Fe Trail –  Pecos– Madrid

Dag 11:
Albuquerque, New Mexico – Gallup, New Mexico 
(Omtrent 350 km)

Dagens høydepunkter: Acoma Sky City– Zuni-indianerne– El Rancho Hotel

Dag 12:
Gallup, New Mexico – Williams, Arizona
(Omtrent 420 km)

Dagens høydepunkter: Petrified Forest– Painted Desert National Park – Winslow «standing on the corner»

Dag 13:
Williams, Arizona – Grand Canyon – Williams, Arizona
(Omtrent 200 km tur-retur)

Dagens høydepunkter: Grand Canyon- Helikoptertur- Grand Canyon Imax Theatre

Dag 14-16:
Williams, Arizona – Las Vegas, Nevada
(Omtrent 480 km)

Dagens høydepunkter: Seligman– Hackberry– Kingman– Sitgreaves Pass– Oatman– Hoover dam– Boulder City– 2 netter i Las Vegas

Dag 17:
Las Vegas, Nevada – Los Angeles, California
(Omtrent 460 km)

Dagens høydepunkter: Mojave Naturreservat- Victorville – San Bernardino – Los Angeles leverer vi tilbake motorsykler og biler til utleieren.

Dag 18-19:
Los Angeles og Hollywood

2 fulle dager i Los Angeles/Hollywood

Dag 20:
Hjemreise fra Los Angeles.

Vi arbeider stadig med å forbedre våre turer og tjenester, og forbeholder oss retten til å endre på dette programmet.

Vi arbeider stadig med å forbedre våre turer og tjenester, og forbeholder oss retten til å endre på dette programmet.
For detaljert program se PDF.

Last ned fullt program som utskriftsvennlig PDF(Norsk)

Last ned fullt program som utskriftsvennlig PDF (Eng)

Dag 1 :

Ankomst Los Angeles
For de som har booket flybilletter gjennom oss, er det offentlig transport fra flyplassen til hotellet, hvor vi skal bo i tre netter. De som kjøper flybilletter selv, må selv besørge transport til hotellet der de vil bli møtt av vår guide.

Dag 2:

Første dag i Los Angeles
Steder vi besøker:  Santa Monica Beach- Venice Beach. Du kan velge å være med gruppen eller å gå på egen hånd.

Dag 3:

Andre dag i Los Angeles
Steder vi besøker:  Hollywood og Walk of Fame- Mann´s Chinese Theater- Universal Studios- Hard Rock Cafe

Dag: 4-6

Los Angeles, California – Las Vegas, Nevada
(Omtrent 460 km)
Dagens høydepunkter: Victorville- Barstow- Mojave Nature Reserve.

Vi møter guiden foran hotellet for felles transport til utleiestedet.

Vi skriver under på alt papirarbeid for sykkelleie.
Deretter henter vi ut syklene og vi vil også ha tid til å kjøpe utstyr som hjelmer, jakker osv.
De butikkansatte vil lære deg alt du trenger å vite om din motorsykkel.

To hele dager i Las Vegas
(Se fullt dagsprogram)

Dag 7:

Las Vegas, Nevada – Williams, Arizona
(Omtrent 480 km)
Dagens høydepunkter: Boulder City– Hoover Dam– Oatman– Seligman– Williams

Dag 8:

Williams, Arizona – Grand Canyon – Williams
(Omtrent 200 km tur-retur)
Dagens høydepunkter: Grand Canyon- Helikoptertur- Grand Canyon Imax Theatre

Dag 9:

Williams, Arizona – Gallup,New Mexico
(Omtrent 440 km)
Dagens høydepunkter: Petrified Forest– Joe and Aggie’s diner– «Standing on the corner» Winslow, Arizona– Zuni Indianerne

Dag 10:

Gallup, New Mexico – Albuquerque, New Mexico
(Omtrent 260 km)
Dagens høydepunkter: Acoma Sky City– Route 66 Casino

Dag 11:

Albuquerque – Santa Rosa, New Mexico
(Omtrent 330 km)
Dagens høydepunkter: Madrid – Santa fe trail -Pecos – Villanueva– vår berømte Cowboy Camp

Dag 12:

Santa Rosa, New Mexico – Amarillo, Texas
(Omtrent 209 km)
Dagens høydepunkter: Tucumcari– Midpoint, Adrian– Cadillac Ranch– Cavenders Boot City

Dag 13:

Amarillo, Texas – Weatherford, Oklahoma
(Omtrent 310 km)
Dagens høydepunkter: Harley in Erick, Oklahoma– Elk City, Oklahoma– Route 66 National Museum

Dag 14:

Weatherford – Tulsa, Oklahoma
(Omtrent 300 km)
Dagens høydepunkter: Pony Bridge– Round Barn, Den runde låven– Rock Cafe

Dag 15:

Tulsa, Oklahoma – St. Roberts, Missouri
(Omtrent 467 km)
Dagens høydepunkter: Gary´s Gay Parita (Gas Station)– Cars on the Route, Galena Kansas – Buffalo ranch

Dag 16:

St. Roberts Missouri – Springfield, Illinois
(Omtrent 400 km)
Dagens høydepunkter: Devil’s Elbow– Fanning Outpost.– Jessie James Museum – Carlinville

Dag 17:

Springfield, Illinois – Chicago, Illinois
(Omtrent 330 km)
Dette er vår siste kjøredag, så vi kjører gjennom en rekke små byer og steder langs Route 66.

Dagens høydepunkter: Lexington– Pontiac– Atlanta– Lincoln– Gardner– Joliet– Romeoville– Polk-a-Dot Route 66 Restaurant– Dwight– Pontiac Museum

Dag 18:

Chicago – Milwaukee – Chicago
Harley-Davidson museet (Omtrent 260 km)
Vi kjører til Milwaukee og tilbake før vi leverer motorsyklene i Chicago.

Dag 19:

En dag i Chicago
Forslag til steder vi kan besøket: Willis Tower– Millennium Park– Michigan Ave– Tribune Tower– Chicago River

Dag 20:

Avreisedag Transport fra hotellet til Chicago O´Hare flyplass.

Vi arbeider stadig med å forbedre våre turer og tjenester, og forbeholder oss retten til å endre på dette programmet.

Vi arbeider stadig med å forbedre våre turer og tjenester, og forbeholder oss retten til å endre på dette programmet.

Last ned fullt program som utskriftsvennlig PDF (Eng)

Dag 1
Ankomst Los Angeles.

For de som har booket flybilletter gjennom, er det offentlig transport fra flyplassen til hotellet, hvor vi skal bo i to netter. De som kjøper flybilletter selv, må komme seg til hotellet selv.

Dag 2
Første dag i Los Angeles

Steder vi besøker:
– Santa Monica Beach
– Venice Beach

Du kan velge å være med gruppen eller å gå på egen hånd.

Dag 3
Andre dag i Los Angeles

Steder vi besøker:
– Hollywood og Walk of Fame
– Mann´s Chinese Theater
– Universal Studios
– Hard Rock Cafe

Dag 4-6
Los Angeles, California – Las Vegas, Nevada
(Omtrent 460 km)

Vi møter guiden foran hotellet for felles transport til utleiestedet.

Vi skriver under på alt papirarbeid for sykkelleie.Vi henter ut syklene og vil også ha tid til å kjøre utstyr som hjelper, jakker osv.De butikkansatte vil lære deg alt som er nødvendig med din motorsykkel.

Dagens høydepunkter:
– Victorville
– Barstow
– Mojave Nature Reserve

To hele dager i Las Vegas

(Se fullt dagsprogram)

Dag 7
Las Vegas, Nevada – Williams, Arizona
(Omtrent 480 km)

Dagens høydepunkter:
– Boulder City
– Hoover Dam
– Oatman
– Seligman
– Williams

Dag 8
Williams, Arizona – Grand Canyon – Williams
(Omtrent 200 km tur-retur)

Dagens høydepunkter:
– Grand Canyon
– Helikoptertur
– Grand Canyon Imax Theatre

Dag 9
Williams, Arizona – Gallup,New Mexico
(Omtrent 440 km)

Dagens høydepunkter:
– Petrified Forest
– Joe and Aggie’s diner
– Winslow, Arizona
– Zuni Indianerne

Dag 10
Gallup, New Mexico – Albuquerque, New Mexico
(Omtrent 260 km)

Dagens høydepunkter:
– Acoma Sky City
– Route 66 Casino

Dag 11
Albuquerque – Santa Rosa, New Mexico
(Omtrent 330 km)

Dagens høydepunkter:
– Villa Nueva
– Pecos
– Madrid
– Curt´s Cowboy Camp

Dag 12
Santa Rosa, New Mexico – Amarillo, Texas
(Omtrent 209 km)

Dagens høydepunkter:
– Tucumcari
– Midpoint, Adrian
– Cadillac Ranch
– Cavenders Boot City

Dag 13
Amarillo, Texas – Weatherford, Oklahoma
(Omtrent 310 km)

Dagens høydepunkter:
– Harley in Erick, Oklahoma
– Elk City, Oklahoma
– Route 66 National Museum

Dag 14
Weatherford – Claremore, Oklahoma
(Omtrent 330 km)

Dagens høydepunkter:
– Pony Bridge
– Round Barn, Den runde låven
– Rock Cafe

Dag 15
Claremore, Oklahoma – St. Roberts, Missouri
(Omtrent 436 km)

Dagens høydepunkter:
– Gary´s Gay Parita (Gas Station)
– Cars on the Route, Galena Kansas
– Vintage Iron, Miami Oklahoma

Dag 16
St. Roberts Missouri – Springfield, Illinois
(Omtrent 400 km)

Dagens høydepunkter:
– Devil’s Elbow
– Fanning Outpost.
– Jessie James Museum
– St Louis

Dag 17
Springfield, Illinois – Chicago, Illinois
(Omtrent 330 km)

Dette er vår siste kjøredag, så vi kjører gjennom en rekke små byer og steder langs Route 66.

Dagens høydepunkter:
– Lexington
– Pontiac
– Atlanta
– Lincoln
– Gardner
– Joliet
– Romeoville
– Polk-a-Dot Route 66 Restaurant
– Dwight
– Pontiac Museum

Dag 18
Chicago – Milwaukee – Chicago
Harley-Davidson museet
(Omtrent 260 km)

Vi kjører til Milwaukee og tilbake før vi leverer motorsyklene i Chicago.

Dag 19
En dag i Chicago

Forslag til steder vi kan besøket:
– Willis Tower
– Millennium Park
– Michigan Ave
– Tribune Tower
– Chicago River

Day 20-21
2 dager i New York

Du flyr en tur til Chicago-New York-Chicago, bor 2 dager på et hotell på Manhattan og utforsker storbyen.

Dag 22
Avreisedag

Transport fra hotellet til Chicago O´Hare flyplass.

Vi arbeider stadig med å forbedre våre turer og tjenester, og forbeholder oss retten til å endre på dette programmet.

Foreløpig dagsprogram:

15 dager på sykkel:
.
.Dag 1
Lande i Chicago og sjekke inn på hotell – På kvelden tar vi en tur på blues pub (meget bra)
.
.Dag 2
Vi prøver å få av oss litt tidsforskjell, derfor tar vi en tur til bysentrum, her er mye å se,starten på Route 66, høye hus, elvecruise, parker, osv. (Signerer papirer på sykler)
.
.Dag 3
Chicago til Milwaukee, Vi reiser til Milwaukee med buss, ser på Harley museum
.
.Dag 4 (01.07.19)  1
Chicago til Detroit, første dagen på sykkel, vi henter syklene Kl 07:00, planlagt avreise fra Woodstock Kl 10:00. Denne dagen blir en transportetappe til Detroit. CA 562 Km
(Link til dags etappe, denne er ikke korrekt, men gir en pekepinn på strekning og hvor vi skal)
.
.Dag 5
Detroit til Canada og Niagara Falls, denne dagen må vi starte tidlig, vi skal avslutte på Niagara Falls. CA 404 Km
(Link til dags etappe, denne er ikke korrekt, men gir en pekepinn på strekning og hvor vi skal)
.
.Dag 6 
Niagara Falls til Albany, Fin kjøretur hvor vi stopper langs noen fine innsjøer. CA 483 Km(Link til dags etappe, denne er ikke korrekt, men gir en pekepinn på strekning og hvor vi skal)
.
.Dag 7 
Albany til New York, Vi skal kjøre igjennom landsbygda, samt stopper ved Hudson river, mange fine veier for motorsykkel. CA 255 Km – Dagen avsluttes med stort fyrverkeri, det er nasjonaldagen til USA, fantastisk opplegg med millioner av tilskuere.
(Link til dags etappe, denne er ikke korrekt, men gir en pekepinn på strekning og hvor vi skal)
.
.Dag 8 
1 dag i New York, to netter, Tur på Manhattan. Vil anbefale alle å spise og nyte utsikten på toppen av One World Trade Center, det er så mye å se på i denne byen at vi måtte brukt veldig mange dager om vi skulle se alt, men vi får en liten smak.
.
.Dag 9
New York til Lancaster, Vi starter veldig tidlig på morgenen (05:30), før trafikken blir for tett, dette for å kjøre litt på Manhattan. Når vi kommer til Lancaster er planen å besøke Amish marked. CA 300 Km (Link til dags etappe, denne er ikke korrekt, men gir en pekepinn på strekning og hvor vi skal)
.
.Dag 10 
Lancaster til Tappahannock, på denne dagen er planen å kjøre igjennom Washington, er vi heldige kan vi ta bilder ved noen av de kjente bygningene, sammen med syklene. CA 390 Km
(Link til dags etappe, denne er ikke korrekt, men gir en pekepinn på strekning og hvor vi skal)
.
.Dag 11 
Tappahannock til Kill Devil Hills, Her blir det litt forskjellige opplevelser og natur, prøver å stoppe i noen små trivelige byer. CA 326 Km
(Link til dags etappe, denne er ikke korrekt, men gir en pekepinn på strekning og hvor vi skal)
.
.Dag 12
Kill Devil Hills til Wilmington, Vi får en spennende dag, nå er vi i sørstatene med mye historie og kultur, vi vil prøve å få med noe av dette. CA 422 Km
(Link til dags etappe, denne er ikke korrekt, men gir en pekepinn på strekning og hvor vi skal)
.
.Dag 13
Wilmington til Savannah, Lang og fin dag på sykkelen, nå vil vi nokk også merke varmen bedre. CA 482 Km
(Link til dags etappe, denne er ikke korrekt, men gir en pekepinn på strekning og hvor vi skal)
.
.Dag 14 
Savannah til Daytona Beach, Fine veier, og ikke så mange alternative veier. CA 367 Km(Link til dags etappe, denne er ikke korrekt, men gir en pekepinn på strekning og hvor vi skal)
.
.Dag 15
Daytona Beach til Fort Myers, Nå kjører vi igjennom Florida til vest kysten. CA 386 Km(Link til dags etappe, denne er ikke korrekt, men gir en pekepinn på strekning og hvor vi skal)
.
.Dag 16 
Fort Myers til Miami, Nå kjører vi igjennom natur reservat og vi skal på sump safari, samt se krokodiller. CA 240 Km
(Link til dags etappe, denne er ikke korrekt, men gir en pekepinn på strekning og hvor vi skal)
.
.Dag 17 
Miami til Key West, Kjører en fantastisk strekning med mye bruer, gamle og nye. Stopper og bader.
Blir en fin ettermiddag og kveld på Key West. CA 210 Km
(Link til dags etappe, denne er ikke korrekt, men gir en pekepinn på strekning og hvor vi skal)
.
.Dag 18 
Key West til Miami, Kjører en fantastisk strekning med mye bruer, gamle og nye. Stopper og bader. CA 255 Km (Levere sykler)
(Link til dags etappe, denne er ikke korrekt, men gir en pekepinn på strekning og hvor vi skal)
.
.Dag 19 
Miami Denne dagen tenker vi at dere kan gå litt rundt i Miami, på ettermiddagen kan dere være med på shopping senter. (Avslutnings middag, for de som har lyst)
.
.Dag 20 (17.07.19)
Miami Buss til fly hjem eller videre på tur

Program kan bli endret før eller underveis, det er flere faktorer som kan føre til det, for eksempel veiarbeid, uhell osv. Vi må regne med at dagsetappene kan variere +/- 10% ut fra hva vi har oppgitt.

Vi prøver så langt det er tid til det, å finne fine veier for motorsyklene, hvor vi kan nyte Amerikas forskjellige natur, kultur og historiske områder, vi skal jo kjøre fra helt i Nord til helt i Sør. Vi må regne med Inter State på deler av turen, dette for å rekke frem til dagens mål i tide.

Det er lagt ved link til dagsetappene, men de er nødvendigvis ikke riktige, vi skal ca kjøre denne strekning, men når jeg legger den inn på dataen, får vi den raskeste veien. Vi skal gjøre det vi kan for å komme inn på alternative veier som gir en god opplevelse, sånn at vi får veier som er gode og kjøre på, men som også gir en bedre nærhet til natur, lokal kultur og ikke minst gode MC veier.

Vi jobber med flere steder underveis som vi planlegger å besøke, men det får være en overraskelse.

De som ønsker kan være lenger i Miami, etter turen for å slappe av på stranden.

Dette er en MEGET LANG tur.  Ta kontakt på post@route66usa.info merket «USA på langs» dersom du vil oppleve denne turen.

Dette er turen for de tøffeste og mest eventyrlystne. Det blir max EN TUR årlig, med max 20 sykler på hver tur.

 

Oversikts kart, kartet viser CA rute vi skal kjøre.

Last ned fullt program som utskriftsvennlig PDF (Eng)

 

Dag 1

Ankomst i Chicago med verdens største blues festival ved dine føtter. Inngangsbilletten til festivalen er inkludert i pakken.

 

Dag 2

Vi tilbringer dagen i Chigaco. Verdens største blues festival er denne lørdagen på sitt høydepunkt og det blir ikke noe bedre. Over en halv million blues elskere fra hele verden samles her.

 

Noen av verdens beste blues artister spiller her. Det er ett mekka for dem som er interessert i blues. Du kan se all informasjonen her: www.chicagobluesfestival.com

 

Dag 3

En dag til i verdens blues hovedstad: Guidene som har vært her mange ganger før vil ha mulighet til å hjelpe dem som ønsker å se andre severdigheter som Chicago har å tilby (også kjent som «Mini-New York»). Alle høydepunktene til Chicago er å finne i byens sentrum og er lett tilgjengelig. Du kan også besøke the Kingston Mines, byens kjente blues hotspot.

 

Dag 4

I dag kjører vi fra Chicago til Madison. Vi vil dekke ca. 430 km iløpet av 6-7 timer.

 

Vi henter syklene våres og reiser sør på highway 41/52 til Lafayette som ligger i staten Indiana. Ettersom vi er den eneste turoperatøren i Norge og Sverige som er autorisert av Harley-Davidson er vi sikret helt nye sykler.

 

Fra Lafayette fortsetter vi på highway 231/52 til Spences og hjemlandet til Shawnee-stammen. Deretter reiser vi videre på highway 46 til Bloomington, etterfulgt av highway 446 hvor vi tar veien inn mot vakkert landskap og kryssing av Monroe Lake. Siden fortsetter vi gjennom Brownstown og Little York på highway 56 frem til vi når Madison som ligger ved Ohio River. I 2001 var byen stemt til et av de 12 beste stedene å besøke i USA! Vi tilbringer natten i denne fantastiske byen.

 

Dag 5

Dette er en avslappende dag hvor vi bare kjører 230 km fra Madison til Mt. Vernon iløpet av ca. 4 timer. Vi krysser Ohio River og kjører inn i staten Kentucky; dette er bluegrass staten og kongedømmet av banjo-kongen Bill Monroe. Monroe var på mange måter «Elvis av banjo» og «faren av bluegrass».

 

Vi befinner oss nå i et mekka av bluegrass musikk – hvor banjo og violin dominerer byen! Vi er på highway 421 til Lexington og Richmond, siden kjører vi av på highway 25 som vil ta oss til Renfro Valley. Dette er nok ett spennende hotspot for bluegrass musikk. Vi tilbringer natten i Mt. Vernon og på kvelden vil vi slå ut håret til live musikk på «The Red Barn».

 

Dag 6

I dag kjøres omtrent 200 km, en 3-5 timers kjøretur fra Mt. Vernon to Morristown.

 

Vi nærmer oss foten av fjellkjeden Cumberland Mountains, og klatrer opp over fjellsidene med kjøretøyene våre. Vi klatrer sakte men sikkert over til Mt.Vernon og til en liten by som heter London, på highway 25E. Vi kommer til Cumerland Gap, med en utrolig utsikt, og nedstigningen begynner til Morristown i staten Tennessee for overnatting.

 

Dag 7

Vi kjører 200km på vakre svingete veier mellom Morristown og Ashville, ca. 4 timers kjøring.

Dagen begynner med naturskjønne motorsykkelveier. Gjennom byen Newport og over Appalachian

Mountain til Asheville i North Carolina. Dette er Hillbilly-land og skal overnatte på et meget spesielt hotell, The Mountaineer Inn. Chris, en 90 år gammel greker, har drevet dette hotellet siden 1952. Og slik ser det fortsatt ut! Det var her filmfolkene bodde da de filmet ” Picknic med døden” En meget kjent film fra 1973 med Burt Reynolds og Jon Voight i hovedrollene. Også Filmfolkene bodde her da de spilte inn filmen, som er innspilt nettopp i dette området!

 

Les om Picnic med døden her: http://no.wikipedia.org/wiki/Picnic_med_døden

 

Dag 8

I dag vil vi kjøre 350 km mot Crossville, dette vil ta ca. 4-5 timer.

Denne dagen skal vi kjøre opp på Amerikas vakreste motorsykkelvei, The Blue Ridge Parkway. Veien er som skapt for motorsykkeler, og følger den til Cherokee Indianer reservat. Gled dere! Derfra krysser vi Great Smoky Mountain og hwy 129 til The Deals Gap. Her er det Harley-Davidson treff, butikk og deilig mat. Så folkens, skal vi kjøre The Tail Of the Dragon!! 318 svinger på 230 km. Dette er et ”must” for alle motorsykkel kjørere og er kjent over hele USA. Vi er nå tilbake i staten Tennessee og overnatter i Crossville for natten.

 

Dag 9

Det blir 280 km med effektiv kjøring på 4-5 timer fra Crossville til Nashville.

I dag skal vi stoppe i Lynchburg og besøke selveste Jack Daniels Distillery. Her blir det omvisning på fabrikken. Du kan også få kjøpt de edle dråper av verdens mest berømte Whisky! Lunch i Lynchburg, og så skal vi til selveste Nashville – countrymusikkens mekka!!!! Vi bor på det berømte hotellet Fiddlers Inn. Like ved er den nye Grand Ole Opry, og et gigantisk marked, Opry Mills Mall. Rundt hotellet er det mengder av severdigheter og musikksteder. Stedet blir kalt Music Valley. Om kvelden er det et besøk i sentrum av Nashville. Her er det countrymusikk for alle penga! Enorm kvalitet på artistene, og hundrevis av steder å velge imellom Dette må bare nytes!

 

 

Dag 10

Dagen i dag er en kjørefri dag. Vi bruker dagen på å utforske det beste Nashville har å by på.

Vi besøker The Country Hall of Fame og andre severdigheter i byen. Tilbake på hotellet ved femtiden, og buss til hjulbåten ”General Jackson Showboat”. Her blir det servert 3 retters middag om bord. Vi får oppleve et vanvittig musikk show med ekstremt dyktige artister! Du vil oppleve rikdommen av Amerikas country musikk gjennom historien, fra 1930 til dagens dato.

Vi tilbringer en natt til i byen Nashville.

 

Dag 11

I dag starter turen mot Memphis, hvor det blir 390 km på mellom 4-6 timer.

Memphis er en mekka for Blues & Rock`n Roll. På kvelden hopper vi på ett gammelt tog fram 1900-tallet ned til Beal Street som er full av fantastiske klubber og musikere av høy kvalitet rundt hvert hjørne. Dette er uten tvil stedet å være for musikk elskere.

 

Dag 12

I dag er nok en kjørefri dag: Vi tar buss til det verdenskjente studioet, The Sun Studio, hvor Elvis spillte inn sine første sanger. Direktøren Sam Phillips jobbet også med rock`n roll sangere om Cal Perkins, Jerry Lee Lewis og Roy Orbison. Etterpå vil vi besøke Sax Studio, fødestedet til soul musikk. Vi vil også få en omvisning på et nytt mueseum med masse sjel og artister som Aretha Franklin og Otis Redding. Neste så tar vi turen til Elvis sitt Graceland hvor livet til kongen av rock`n roll er foreviget.

 

Dag 13

I dag vil vi dekke 220 km på ca. 4 timer og vi begynner langs “Bluesmusic Road number ONE”, Highway 61. Første stopp blir Clarksdale, Mississippi. “The Crossroads” (krysset hvor highway 61 og 49 møtes), symboliserer Robert Johnson valg av musikk i stedet for religion (dvs valg av djevelens vei). Vi besøker Morgan Freemans Grand Zero Blues Club til lunch. Ved siden av ligger Delta Bluesmuseum, hvor Muddy Waters er meget sentral. Turen går videre til en liten fattig by ved navn Tutwiler, også kalt ”Bluesens vugge”. Det var her det startet! Fra bluesdeltaet kommer artister som BB King, Muddy Waters. Little Milton., Robert Johnson, John Lee Hooker og Holin’ Wolf for å nevne noen få. Vi kjører til Indianola og overnatter på The Bluestravelers Inn. Her besøker vi BB Kings nye museum, og derfra tar vi highway 82 til Leland, Mississippi, hvor highway 61 Bluesmuseum ligger. Her får vi oppleve ekte delta blues live. En ”sliten” Pat Thomas spiller for oss. Stor opplevelse. Turen fortstetter nå på highway 61 til Vicksburg. Et meget koselig hotell og nydelig middag om kvelden i Battlefields Inn. Denne byen bærer også et historisk preg fra borgerkrigen i 1863, hvor Ulysses S.Grant og Robert E. Lee støtte sammen i en av borgerkrigens siste faser. Vi overnatter I Indianola for natten.

 

Dag 14

I dag blir det 4 timers kjøring hvor vi dekker 230 km på flotte svingete veiene fra Indianola til Vicksburg. I Vicksburg skal vi innom Coca Cola museet. Her ble den første flasken produsert i 1890 av Bierdenharn Candy Co. Stadig på highway 61 til Baton Rouge, hovedstaden i Louisiana. En tur på by’n til et godt måltid og for overnatting. Battlefield-museet er en av høydepunktene her! Overnatter i berømte Vicksburg – der en av de siste slagene I den amerikanske borgerkrigen sto!

 

Dag 15

I dag er siste kjøre etappe til New Orleans. Veien i dag er på 390 km og er en 5-7 timers kjøretur.

Vi fortsetter å kjøre på den kjente highway 61, en vei som blant annet Bob Dylan har gjort kjent gjennom musikken sin.

Lunsj vil vi ha på Natchez, en kjent blues by som er et sjarmerende sted med god mat. Det er et hotell fra 1800-tallet i French Quarter. Denne byen er så vakker og spennende at det kan overvelde deg. Arkitekturen i byen er sjelden og du vil føle at du er tilbake 150 år.

Når vi når New Orleans så leverer vi inn kjøretøyene våre og vi har god tid til å slappe av ut dagen. Jazz kveldene på Bourbon Street er virkelig en av høydepunktene på turen.

 

Dag 16

I dag kan du velge mellom en spennende alligator tur i svampene eller en avslappende dag med utforskning av selve byen. Vi vil bo rett ved hjertet av New Orleans i en av det mest sjarmerende hotellene i det French Quarter. Ta en dyp i utendørs bassenget, en forfriskende dusj og bare kose deg med en kald drikke ved basseng kanten.

 

Dag 17

Bli med oss på en tur over Mississippi med en hjuldamper eller kos deg med din siste dag ved å utforske byen New Orleans.

 

Dag 18

Da har hjemreisen kommet og vi reiser til flyplassen for å komme oss hjem.

 

Dette er verdens mest berømte kystvei – HIGHWAY 1 – Her møter du Det Ville Vesten – og ser hvordan legender som BUFFALO BILL og våre gamle cowboy-helter levde.

Fantastisk natur!

Dette er en rundtur gjennom statene California, Nevada, Arizona og Utah. Dette er noen av Amerikas vakreste stater, med  en fantastisk natur, og store kjøreopplevelser.

Vi starter og avslutter i Hollywood/Santa Monica

Første etappe går sydover ned til San Diego

Så kommer de store nasjonal parkene; Grand Canyon Monument Valley, Zion, , Kings Canyon, Sierra Nevada, Death Valley, Amargosa, Zion, Bryce Canyon, Sequoia, og Yosemite

De to siste dagene går fra San Francisco til Los Angeles, Higway 1.

Kåret til verdens vakreste Highway,

Turene i år er bedre enn noensinne, med enda bedre hoteller, enda bedre og flere opplevelser underveis, og selvfølgelig Harley-Davidson sykler.

Route 66 USA er vårt hovedprodukt, og på de andre turene har vi vanligvis 1-2 eksklusive turer hvert år, med kun 15-20 deltakere. Svært mange av deltakerne på våre andre turer verden rundt, er deltakere som har kjørt Route 66 med oss tidligere.

Betingelser, verdt å vite og grunnleggende informasjon for øvrig er for det meste det samme som på våre Route 66 turer, selv om mye av det som står på disse sidene gjelder Route 66 USA-turene.

DAGSPLAN FOR VESTKYSTEN.

VÆR OPPMERKSOM PÅ AT FORANDREINGER KAN FOREKOMME.

Dag 1. Los Angeles

Ankomst /Los Angeles. Hentes på flyplassen, felles transport til hotellet

Slapper av og bader i et utendørs å svømme basseng, spiser og drikker godt.

Tar en enkelt velkomst møte og forteller hva som skjer dagen etter.

Dag 2. Los Angeles

Hentes på morgenen av Carlos Limo service (alltid spennende om de er limo eller party buss)

Baywatch/Santa Monica Beach, Venice Beach Bader, spiser og lader opp til felles middag på kvelden. Stopper på vei tilbake til bake for shopping Bartels Harley Davidson

Bader i bassenget, siste finpuss før første kjøredag. Blir kjent, går gjennom kjøremønster og det blir presentasjonsrunde på hver enkelt etc. Spørsmål/svar.

Dag 3. Los Angeles-San Diego  200 Km

Vi henter ut syklene tidlig på morgenen, og setter kursen mot en av USAs og verdens fineste by. Kjempe kort kjøreetappe. Vi kjører sydover blanding av Interstat og Highway 1. Lengere syd vi kommer dess bedre blir badetemperaturen i Stillehavet

før vi kjører inn i San Diego.

bor midt i gamlebyen – som er et av de fineste områdene i byen, og som bærer de mexicanske tradisjonene; Tequila og taco

Dag 4. San Diego

Utflukt for de som vil til ”Sea World”, som er en av San Diegos største

Turistattraksjon. Ta med badebukse.

San Diego har en av verdens største og fineste havneområder, har også en stor flåtebase, Hangarskipet USS Midway har blitt museum det er hvert et besøk.

Det er også muligheter til å besøke Top Gun baren som ikke bare er en film kulisse

Det er også mulig med  guidet buss tur (downtown, og spesielt ”Gaslamp-district”, og havnen)

Dag 5. San Diego- Blythe  385 Km

I dag kjører vi inn i langs den Mexicanske grensen.

Vi er så nære grensen så vi ser grense gjerdet (muren) må regne med å bli stoppet av grense vaktene.

Ha pass lett tilgjengelig.

Vi skal også kjøre gjennom en ørken med sanddyner skulle tro at man var i Sahara. (Imperial Sand Dunes) stopper og vasser i sanden.

Dag 6. Blythe – Flagstaff 405 Km

Krysser Colorado river  inn i Arizona.  Vi tar en stopp  for å fotografere de berømte kaktusene – som du

kun finnes i Arizona. Første del av dagen er tørt landskap.  Highway 89 mot Prescott  (Prescott Nationl Forest)-mye svinger flott natur derfra videre til Jerome lunch stopp med unik utsikt.

Videre til Sedona  (Oak Creek Canyon) spektakulære fjell og natur

Dag 7. Flagstaff – Tuba City  250 Km

I dag er høydepunktet Grand Canyon vi kjører gjennom parken (et av verdens 7 underverk)

Helikopter tur er mulig hvis man har forhåndsbestilt

Tuba  City er det Navajo Indianerne som styrer.

Dag 8. Tuba –  Torrey  470

I dag kjører vi ut av  Arizona og inn i Utah. Utah er kanskje Amerikas vakreste stat, noe dere vil forstå i løpet av dagen. Dagens store høydepunkt Monument Vally. Mexican Hatt, Moki Dugway

Glenn Canyon og Capitol Reef National Park

Vi rekker å krysse Colorado river før dagens slutt.

Dag 9. Torrey – Las Vegas  570 Km

Dagen starter med kjøring Dixie National Forest, mange svinger flott natur og dyreliv.

Spektakulær flott utsikt.

Dagens store høydepunkt er Bryce Canyon og  ”Zion nasjonalpark”, som er holdt for å være en av Amerikas vakreste parker. Lang dag men vi kan sove ut om morgenen.

Dag 10. Las Vegas

Her er det mange forskjellige ønsker.

Shopping, Casino basseng eller sove ut

Dag 11. Las Vegas – Lone Point  420 Km

Etter en god natts søvn, starter vi ekstra tidlig mot ”Death Valley”. Det blir varmere utover dagen.

Vi kjører over noen høye fjellpass, og her er det langt mellom

Bensinstasjonene, så husk proviant! ”Death Valley” her kommer vi 80 meter under havets overflate, og må absolutt kunne karakteriseres som stedet ”Gud glemte”. Fascinerende: Saltlaget på den uttørkede sjøen er over en meter tykt. Vi går på havets bunn. Her er det varmt midt på sommeren opptil 50 grader. Ta med litt historisk salt til kveldsmaten kanskje? Her er det kaldt på morgen og kveld, men veldig varmt om dagen. Sierra Nevada. Vi skal overnatte i byen   ”Lone Pine” – hvor vi har god utsikt til det høyeste punktet i California ”Mt. Whitney”. Vi er nå midt i Indianerland, så pass på skalpen.

Dette er en meget sjarmerende liten by, med noen fantastiske Salooner – som er virkelig vel verdt et besøk for de som har lyst.

Dag 12 Lone Point – Fresno  445 Km

Ny dag nye muligheter  I dag koser vi oss på noen av de vakreste veiene vii alle fall har kjørt i USA. Helt fantastiske kjøreveier. Vi kjører gjennom Sequioa Nasjonalpark,

Dag 13  Fresno – San Francisco (Oakland) 450 Km

De tar ikke mange minuttene før vi er inne i Yosemite National park.

Dette er kanskje den mest spektakulære parken vi kjører igjennom, høye fjell og dype juv.

Dagen kjøring er krevende mye svinger og flott natur. Fra parken kjører vi på finne motorsykkel veier gjennom Stanislaus forest mot Oukland

Dag 14. San Francisco. (Oakland)

Starter dagen med ferge fra Oakland til Ficherman Wharf

Vi tar de verdensberømte Cable-Trikkene, ”Fishermans Wharf”, Verdens mest svingete gate, Lombard Street . Vi tar fergen ut til verdens trolig mest berømte fangeøy, nemlig Alcatraz. En opplevelse med historisk sus. På ettermiddagen er det er yrende liv i byen, og vi

spiser godt på uterestaurante før turen går til bake med ferge til Oakland

Dag 15. San Francisco (Oakland) – Monterey 240 Km

Starter dagen med å krysse Richmond-San Rafel bridge fin utsikt mot Alcatraz

før vi passerer San Quentin fengsel. Stopper på høyden over Golden Gate før vi tar en stopp ved visitor sentret.

Kjører over ”Golden Gate”, en av verdens vakreste og mest kjente

Bro /kunstverk. Dette er faktisk også en av USAs mest brukte selvmords steder.

Nåt vi har pasert  San Franscicco starter vi på Higway 1

Dag 16 Monterey – Solvang  340 Km

Vi cruiser videre til Higway 1 via berømte Big Sur. Dagen fortsetter på verdens flotteste kystvei –

Highway 1. via berømte Big Sur. Fantastisk natur!! Sjøløver leker ved siden av veien.

Solvang – en dansk liten by,

Dag 17 Solvang– Los Angeles  210 Km

Vi kjører forbi strand-hyttene til Brad Pitt og gutta, mot Santa Barbara.

Videre langs Highway 1 med flott sjøutsikt mot Los Angeles.

Levere Syklene før. Dagen avsluttes med en middag i nærheten av hotellet.

Dag 18.Los Angeles

Walk of Fame, Hollywood-skiltet, Universal Studios med Limousin fra Carlos.

Eller på egenhånd vindus shopping på verdens mest

Eksklusive og berømte handlegate Rodeho Drive?

Dag 19. Hjemreise

DAGSPROGRAM COAST TO COAST TUR MED DAYTONA BIKETOBERFEST – EASY RIDER

Dette er turen for de som liker og kjøre sykkel med mange opphevelser på veien.
Turen er totalt Ca 4300 km med 18 dager på sykkel og totalt 21 dagers tur.
En bikers drømmetur ..

Vi starter med Daytona Biketoberfest. Et motorsykkel treff med rundt 400000 personer.
Så krysser vi Usa fra Kyst til Kyst.
Vi kaller turen den ”Ultimate tur ”

Dag 1:
Ankomst Orlando. Vi møtes på hotellet i Orlando på kvelden og tar en gjennom gang av turen og trafikk regler , kjøre mønster etc .For det som har lyst på mat, kan vi organisere en middag på kvelden.
Tidlig kveld etter en lang flyreise .

Dag 2:
Orlando  til Daytona Ca 120 Km.
Vi drar tidlig til Eagle Riders der våre Harley står blanke og venter på oss for og starte Coast to Coast eventyret.
Etter og ha skrevet kontrakter og fått gjennomgang av sykkelen starter vi og kjøre mot Daytona og Biketober Fest.  Småveier ut av byen før vi tar for oss landeveien og 44 gjennom Seminole State Forest.
Vi kommer inn i Daytona Beach rundt kl 1500 og vi må jo cruise ned Main Street der selve Biketober Fest foregår.
Vi finner hotellet og vi er klar for 2 dager med biker fest.
Vi sjekker ut Biketober festen på kvelden.

Dag 3:
Fridag ”Denne dagen har dere fri til å gjøre hva dere vil.
For de som vil kjøre mer, setter vi opp en kjøre tur til Bruce Ross Meyer Harley foretning, som sier de er verdens største HD foretning. Vi sjekker ut livet her.
Videre til Iron Horse Saloon der vi møter masse andre bikere.
På kvelden tar vi oss en bedre middag og sjekker ut mer av Biketober Festen.

Dag 4:
Daytona til Perry  Ca 350 KM
Etter og ha ”festet” på Biketober Fest i 2 dager begynner vi på selve Coast To Coast turen . Vi kjører gjennom Ocala National Forest , så videre mot Dunnellon og highway 19.
Tar også turen innom Don Garlits Museum of Drag Racing. Her får vi hele historien om Drag Racing.
Kommer oss til hotellet i Perry og tar oss en velfortjent dukkert i bassenget og en kald øl .

Dag 5:
Perry til Destin Ca 377 Km
Vi starter tidlig og kjører ut mot Gulf Of Mexico og de fine strendene og små landsbyen langs kysten.
En tur innom Edward Ball Wakura Springs, så ta med badebukse. Levy Bay , Little Bay og East Bay kjører vi gjennom før vi ankommer Destin med sine mange sjø mat restauranter. Her overnatter vi også .

Dag 6:
Destin til New Orleans Ca 440 Km
Vi forstetter kyst veien til Pensacola , så krysser vi inn i staten Alabama og byen Moblie. Her blir det litt motorvei før vi igjen krysser inn i ny stat Mississippi.
Ned mot kysten igjen og Shepard State Park. Vi holder kyst veien til vi krysser inn i vår tredje stat for dagen Luisiana. Derfra er det strake veien inn til New Orleans og hotellet i French Quarter. Her skal vi være i 2 netter og få sjekket ut Bourbon Street med sitt yrende natteliv.

Dag 7:
Fri dag i New Orleans. Gjør det selv dagen. Guiden kan komme med forslag.
New Orleans har mye og tilby som en tur på Mississippi på en hjul damper etc .

Dag 8:
New Orelans til Abbeville  ca 260 Km
Etter en tidlig frokost setter vi oss på syklene igjen og kjører mot sumpen i Louisiana. Vi tar en stopp i Des Allemands der vi tar oss en tur med ” Airboat” inn i sumpene for og se på alligator og et rikt dyreliv.
Så småveier gjennom Gibson, Morgan City og Ibena før vi kommer til Avery Island der Tabasco Fabrikken ligger.
Der har familien Mclhenny drevet og laget ” Hot Sauce” siden 1868. Vi tar en rund tur på fabrikken før det er strake veien til hotellet i Abbeville og en kald øl .

Dag 9:
Abbeville til Galveston ca 360 Km
Mye landevei med jordbruk, sump og kystvei i dag.
Vi kjører Highway 82 ” The Creol Nature Trail ” gjennom Pelican Bay, Grand Chenier og Cameron.
Se opp for alligator I veien.
I Cameron tar vi vår første båt I dag over Calcasieu Lake. Kanskje vi får se delfiner. Krysser grensa fra Louisiana inn i Texas ved Sabine Lake der vi tar en lunsj. En tur inn i innlandet til Winnie og så mot kysten igjen på Intercoastal Waterway ned til Port Bolivar der vi tar båten over til Galveston (Hvis tid, er det weekend er det veldig lang vente tid og da må vi kjøre rundt). Vi har hotell rett ved sjøen i Galveston og tar oss en tur ut om kvelden og får oss noe mat og drikke. De som vil kan også ta en svømme tur i Gulf Of Mexico.

Dag 10:
Galveston til San Antonio   Ca 430 km
Vi fortsetter kyst veien langs Gulf Of Mexico til Freeport.
Så bikker vi inn mot innlandet for resten av dagen mot San Antonio. Vi har jo kommet oss inn i Texas så det er mye jordbruk , jorder og gårder langs veien.
Kjører gjennom Cedar Land , Bay City, Edna , Cuero og Smiley før vi ankommer San Antonio.  San Antonio er jo veldig kjent for sin veldig fine ” River Walk ” med mange restauranter og barer. Og  ” The Alamo ” ruiner der slaget om Alamo ble kjempet i 1836 mot Mexicanerne med Davy Crockett i spissen.
Vi besøker begge steder selvfølgelig .

Dag 11:
San Antonio til Del Rio  Ca 410 Km
I dag skal vi ut på mye fine og svingete motorsykkel veier.
Vi tar turen til Texas Hill Country Trail der vi skal kjøre de tre veiene som blir kalt ” The Tree Sisters” eller ” Twister Sisters”. Vi stopper flere steder som Medina, Vanderpool og Leakey der vi spiser lunsj på en biker bar som heter Bent Rim Grill . Her møter vi  helt sikkert andre motor syklister på tur som oss. Vi ”twister” oss videre til Camp Woo og Rockspring før vi tar siste etappe til Del Rio for natten. Denne byen ligger rett ved Mexico grensen, så du kan mer eller mindre gå til Mexico.  Vi hopper i bassenget med en kald øl og en middag på kvelden etter en fin dag på sykkelen / bilen.

Dag 12:
Del Rio til Alpine Ca 327 Km
Ta med dere passet i dag, for vi skal kjøre langs Mexico grensa og ikke se bort i fra at vi blir stoppet og kontrollert en gang eller to av Border Patrol. Vi kjører Highway 90 hele dagen gjennom Texas prærien. Tar en stopp ved Lake Amistad som ligger rett utenfor Del Rio.
Comstock og Pecos River Bridge som er Texas høyeste bru, finner vi et fint utkiks punkt og tar noen bilder. Videre til Langtry der den beryktete Jugde Roy Beane herjet på slutten av 1800 tallet. Vi besøker hans saloon og museet.  Mer prærie renner unna bak styret mot Sanderson der vi spiser lunsj.  Byen Marathon blir det siste stoppet med besøk på det historiske Gage Hotel. I Alpine finner vi hotellet og slapper av før vi får oss en god middag på kvelden.

Dag 13:
Alpine til El Paso ca 371 km
Starter med nydelige sykkel veier til Fort Davis og Fort Davis State Park. Innom Mc Donald observatoriet (Har ikke noe å gjøre med Mc Donald Hamburgere) og kjører opp på toppen med fin utsikt. Enda mer fine veier mot Interstate 10 . Når vi har kommet til Interstate 10 blir det mye av og på side vei og Interstate , det dessverre ikke annen vei og kjøre til El Paso .. Vi koser oss med en lunsj i Van Horn der vi også stiller klokka en time tilbake,så vi ”vinner” en time i dag . Ved Tomillo er vi igjen på lande veien gjennom søvnige små byer og hadde vi ikke visst bedre skulle vi tro vi var i Mexico, for det er mye skilt på spansk . Relativt tidlig inne på hotellet så vi slapper av til vi skal gå på Texas Roadhouse på kvelden og spise en skikkelig biff.

Dag 14:
El Paso til Tombstone Ca 450 KmTilbake på landeveier langs Mexico grensa, så ha passene klare . Skal ikke se bort i fra at vi ser en eller 3 offiserer fra Border Patrol på ATV, på jakt etter noen prøver seg på og krysse grensa .Tar en stopp i Columbus for en kaffe. Noen lange sletter vi skal kjøre i dag, men det er jo bare fasinerende . I Hachita skjønner vi at vi er skikkelig langt ute i allfarvei. Animas og Rodeo før vi kommer til Douglas og tar oss en lunsj.  Mot Bisbee og her begynner det herlige mc veier igjen i Bisbee fjellene. Det kommer godt med etter vi har fått dosen med sletter før i dag .Kommer så til den kjente Cowboy byen Tombstone som er kjent for Wyatt Earp, Doc Holiday  og sine mange ” Gun Fights ” i byen . Tombstone ser nesten akkurat ut som den gjorde for 130 år siden . Vi tar og utforsker byen og vi skal jo selvfølgelig ha en middag på en av Saloonene på kvelden for her skal vi bo for natten

Dag 15:
Tombstone til Tuscon  Ca 260 Km
Nydelig dag på veien igjen for i dag skal vi kjøre opp til Mt Lemmon på 2700 meters høyde. Først kjører vi til den lille byen Sonita der vi tar en kaffe . Så til Vail der vi sjekker bensin på sykkelen / bil og tar på oss noen ekstra plagg siden temperaturen kan falle en del når vi begynner på fine mc veier, utsikt og fin natur på vei opp til Mt Lemmon . De startet og bygge Mt Lemmon Highway i 1933 men den ble ikke ferdig før i 1950 . Det er en fornøyelig vei på ca 85km tur retur som kommer til å sitte godt igjen i minnet. Vi stopper på toppen og tar en lunsj på Sawmill Restaurant . På vei opp og ned tar vi flere stopp på mange av de utsikts punkt som er langs veien. Kommer inn på ettermiddagen på hotellet i Tuscon hvor vi tar en øl og lar alle inntrykk dagen falle inn.

Dag 16:
Tuscon til Yuma   Ca 410 KmStarter dagen med å kjøre gjennom Saguaro National Park og Gates Pass på fine mc veier . Kaktuser vokser det mye av her så ha kamera klare.. Vi tar flere stopp på veien. Byene Marana, Red Rock ,Eloy og Maricopa kjører vi gjennom før vi kommer til Gila Bend for lunsj . Vi kjører Old Us Higway 80 så mye det går ann mot Yuma som vi overnatter i for kvelden.

Dag 17:
Yuma til San Diego  Ca 285 Km
Vi krysser grensa inn i California og vi kjører gjennom ørkenen i Imperial County . Calexico er første stopp helt på Mexico grensa . Highway 98 mot Old Higway 80 til Desert View Tower , der vi klatrer opp i tårnet og nyter utsikten . Videre på Old Higway 80 som er den første highway i Usa som hadde fast dekke fra kyst til kyst . I Jacumba tar vi oss en lunsj og så begynner de herlige mc veien igjen nesten helt til San Diego . Vi koser oss på veien gjennom små landsbyer og stopper for kaffe på Barret Junction Cafe . Så strake veien inn til San Diego hvor vi blir i 2 dager .

Dag 18:
San Diego  Fridag
Her tar vi bare og koser oss. Vi setter opp en tur ned til downtown San Diego der vi kan gå på Top Gun Baren Kansas City Barbeque . Kan også ta en titt på Maritime Museum Of San Diego og USS Midway . For de som vil kan bruke dagen i Sea World .  Og vi må jo i Old Town med sine mange butikker og restauranter .

Dag 19:
San Diego til Los Angeles  Ca 210 Km
Da har siste dagen med sykkel kjøring kommet og vi avslutter med og kjøre den berømte ” Highway 1 ”  Pacific Coast Highway.  Mange kyst byer ligger langs veien og vi tar turen gjennom de fleste som Oceanside , Dana Point , Laguna Beach for vi spiser lunsj . Videre til Newport Beach, Huntington Beach og Hermosa Beach . Vi tar flere stopp langs veien.
Så leverer vi tilbake Harleyen og feirer at vi har krysset hele Usa . Sikkert ikke mange kjente som kan skryte på seg det. Totalt Ca 4300 Km men det blir mer med ekstra kjøring vi gjør langs ruta .

Dag 20:
Santa Monica og Venice Beach. Vi drar ned til Santa Monica og Venice Beach og koser oss hele dagen med mat , godt drikke og kanskje en svømme tur i Stille Havet .. På kvelden tar vi en avskjeds middag og takker oss selv for en fin tur.

Dag 21    Hjemreise

Dag 1 Ankomst Orlando
Vi møtes på hotellet i Orlando på kvelden og tar en gjennomgang av turen og trafikkregler, kjøre mønster etc. For de som har lyst på mat, kan vi organisere en middag på kvelden . Tidlig kveld etter en lang flyreise.

 

Dag 2. Orlando til Daytona Ca 120 Km..
Vi drar tidlig til Eagle Riders der våre Harley står blanke og venter på oss for å starte Coast to Coast eventyret . Etter å ha skrevet kontrakter og gjennomgang av sykkelen starter vi å kjøre mot Daytona og Biketober Fest. Småveier ut av byen før vi tar for oss landeveien og 44 gjennom Seminole State Forest . Vi kommer inn i Daytona Beach rundt kl 1500 og vi må jo cruise ned Main Street der selve Biketober Fest foregår. Vi finner hotellet og vi er klar for 2 dager med bikerfest.. Vi sjekker ut Biketober festen på kvelden.

 

Dag 3 ” Fridag ”

Denne dagen har dere fri til å gjøre hva dere vil. Men for de som vil kjøre mer, setter vi opp en kjøre tur til Bruce Ross Meyer Harley forretning, som sier de er verdens største HD forretning. Vi sjekker ut livet her. Videre til Iron Horse Saloon der vi møter masse andre bikere.. På kvelden tar vi oss en bedre middag og sjekker ut mer av Biketober Festen

 

Dag 4 Daytona til Perry Ca 350 KM
Etter å ha ”festet” på Biketober Fest i 2 dager, begynner vi på selve Coast To Coast turen . Vi kjører gjennom Ocala National Forest, så videre mot Dunnellon og highway 19. Tar også turen innom Don Garlits Museum of Drag Racing. Her får vi hele historien om Drag Racing. Kommer oss til hotellet i Perry og tar oss en velfortjent dukkert i bassenget og en kald øl.

 

Dag 5 Perry til Destin Ca 377 Km
Vi starter tidlig og kjører ut mot Gulf Of Mexico og de fine strendene og små landsbyen langs kysten. En tur innom Edward Ball Wakura Springs, så ta med badebukse. Levy Bay, Little Bay og East Bay kjører vi gjennom før vi ankommer Destin med sine mange sjømat restauranter. Her overnatter vi også.

 

Dag 6 Destin til New Orleans Ca 440 Km
Vi fortsetter kystveien til Pensacola, så krysser vi inn i staten Alabama og byen Mobile. Her blir det litt motorvei før vi igjen krysser inn i ny stat Mississippi. Ned mot kysten igjen og Shepard State Park. Vi holder kystveien til vi krysser inn i vår tredje stat for dagen Luisiana. Derfra er det strake veien inn til New Orleans og hotellet i French Quarter. Her skal vi være i 2 netter og få sjekket ut Bourbon Street med sitt yrende natteliv.

 

Dag 7 Fri dag i New Orleans .

Gjør det selv dagen. Guiden kan komme med forslag. New Orleans har mye å tilby som en tur på Mississippi på en hjul damper etc .

 

Dag 8 New Orelans til Abbeville ca 260 Km
Etter en tidlig frokost setter vi oss på syklene igjen og kjører mot sumpen i Louisiana. Vi tar en stopp i Des Allemands der vi tar oss en tur med ” Airboat” inn i sumpene for og se på alligator og et rikt dyreliv. Så småveier gjennom Gibson, Morgan City og Ibena før vi kommer til Avery Island der Tabasco Fabrikken ligger. Der har familien Mclhenny drevet å laget ” Hot Sauce” siden 1868 . Vi tar en rund tur på fabrikken. Så er det strake veien til hotellet i Abbeville og en kald øl .

 

Dag 9 Abbeville til Galveston ca 360 Km
Mye landevei med jordbruk, sump og kystvei i dag. Vi kjører Highway 82 ” The Creol Nature Trail ” gjennom Pelican Bay, Grand Chenier og Cameron . Se opp for alligator i veien . I Cameron tar vi vår første båt i dag over Calcasieu Lake . Kanskje vi får se delfiner. Krysser grensa fra Louisiana inn i Texas ved Sabine Lake der vi tar en lunsj. En tur inn i innlandet til Winnie og så mot kysten igjen på Intercoastal Waterway ned til Port Bolivar der vi tar båten over til Galveston (Hvis tid, er det weekend er det veldig lang ventetid og da må vi kjøre rundt ). Vi har hotell rett ved sjøen i Galveston og tar oss en tur ut om kvelden og får oss noe mat og drikke. De som vil kan også ta en svømme tur i Gulf Of Mexico ..

 

Dag 10 Galveston til San Antonio Ca 430 km.
Vi fortsetter kyst veien langs Gulf Of Mexico til Freeport . Så bikker vi inn mot innlandet for resten av dagen mot San Antonio. Vi har jo kommet oss inn i Texas, så det er mye jordbruk, jorder og gårder langs veien . Kjører gjennom Cedar Land , Bay City, Edna , Cuero og Smiley før vi ankommer San Antonio. San Antonio er jo veldig kjent for sin veldig fine ” River Walk ” med mange restauranter og barer. Og ” The Alamo ” ruiner der slaget om Alamo ble kjempet i 1836 mot Mexicanerne med Davy Crockett i spissen . Vi besøker begge steder selvfølgelig.

 

Dag 11 San Antonio til Del Rio Ca 410 Km.

I dag skal vi ut på mye fine og svingete motorsykkel veier. Vi tar turen til Texas Hill Country Trail der vi skal kjøre de tre veiene som blir kalt ” The Tree Sisters” eller ” Twister Sisters” . Vi stopper flere steder som Medina , Vanderpool og Leakey der vi spiser lunsj på en biker bar som heter Bent Rim Grill . Her møter vi helt sikkert andre motor syklister på tur som oss. Vi ”twister” oss videre til Camp Woo og Rockspring før vi tar siste etappe til Del Rio for natten . Denne byen ligger rett ved Mexico grensen, så du kan mer eller mindre gå til Mexico. Vi hopper i bassenget med en kald øl og en middag på kvelden etter en fin dag på sykkelen / bilen. En drømme dag med mye fine motorsykkel veier

 

Dag 12 Del Rio til Alpine Ca 327 Km.

Ta med dere passet i dag for skal vi kjøre langs Mexico grensa hele dagen og dere skal ikke se bort ifra at vi blir stoppet og kontrollert en gang eller to av Border Patrol . Vi kjører Highway 90 hele dagen gjennom Texas prærien. Tar en stopp ved Lake Amistad som ligger rett utenfor Del Rio. Comstock og Pecos River Bridge som er Texas høyeste bru, finner vi et fint utkiks punkt og tar noen bilder. Videre til Langtry der den beryktete Jugde Roy Beane herjet på slutten av 1800 tallet. Vi besøker hans saloon og museet. Mer prærie renner unna bak styret mot Sanderson der vi spiser lunsj. Byen Marathon blir det siste stoppet med besøk på det historiske Gage Hotel. I Alpine finner vi hotellet og slapper av før vi får oss en god middag på kvelden.

Dag 13 Alpine til El Paso ca 371 km .

Starter med nydelige sykkelveier til Fort Davis og Fort Davis State Park. Innom Mc Donald observatoriet (Har ikke noe å gjøre med Mc Donald Hamburgere) og kjører opp på toppen med fin utsikt. Enda mer fine veier mot Interstate 10. Når vi har kommet til Interstate 10 blir det mye av og på sidevei og Interstate, det er dessverre ikke annen vei å kjøre til El Paso. Vi koser oss med en lunsj i Van Horn der vi også stiller klokka en time tilbake, så vi ”vinner” en time i dag. Ved Tomillo er vi igjen på landeveien gjennom søvnige små byer og hadde vi ikke visst bedre, skulle vi tro vi var i Mexico, for det er mye skilt på spansk . Relativt tidlig inne på hotellet, så vi slapper av til vi skal gå på Texas Roadhouse på kvelden og spise en skikkelig biff.

 

Dag 14 El Paso til Tombstone Ca 450 Km

Tilbake på landeveier langs Mexico grensa, så ha passene klare. Skal ikke se bort ifra at vi ser en eller 3 offiserer fra Border Patrol på ATV, på jakt etter noen prøver seg på og krysse grensa .Tar en stopp i Columbus for en kaffe . Noen lange sletter vi skal kjøre i dag, men det er jo bare fasinerende. I Hachita skjønner vi at vi er skikkelig langt ute fra allfarvei. Animas og Rodeo før vi kommer til Douglas og tar oss en lunsj. Mot Bisbee og her begynner det herlige mc veier igjen i Bisbee fjellene. Det kommer godt med etter vi har fått dosen med sletter før i dag. Kommer så til den kjente Cowboy byen Tombstone som er kjent for Wyatt Earp, Doc Holiday og sine mange ” Gun Fights ” i byen . Tombstone ser nesten akkurat ut som den gjorde for 130 år siden. Vi tar å utforsker byen og vi skal jo selvfølgelig ha en middag på en av Saloonene på kvelden for her skal vi bo for natten

 

Dag 15 Tombstone til Tuscon Ca 260 Km

Nydelig dag på veien igjen, for i dag skal vi kjøre opp til Mt Lemmon på 2700 meters høyde. Først kjører vi til den lille byen Sonita, der vi tar en kaffe. Så til Vail der vi sjekker bensin på sykkelen / bil og tar på oss noen ekstra plagg siden temperaturen kan falle en del når vi begynner på fine mc veier, utsikt og fin natur på vei opp til Mt Lemmon. De startet og bygge Mt Lemmon Highway i 1933 men den ble ikke ferdig før i 1950. Det er en fornøyelig vei på ca 85km tur retur som kommer til å sitte godt igjen i minnet. Vi stopper på toppen og tar en lunsj på Sawmill Restaurant. På vei opp og ned tar vi flere stopp på mange av de utsiktspunkt som er langs veien. Kommer inn på ettermiddagen på hotellet i Tuscon hvor vi tar en øl og lar alle inntrykk dagen falle inn.

 

Dag 16 Tuscon til Yuma Ca 410 Km

Starter dagen med å kjøre gjennom Saguaro National Park og Gates Pass på fine mcveier. Kaktuser vokser det mye av her så ha kamera klare. Vi tar flere stopp på veien. Byene Marana, Red Rock, Eloy og Maricopa kjører vi gjennom før vi kommer til Gila Bend for lunsj. Vi kjører Old Us Higway 80 så mye det går ann mot Yuma som vi overnatter i for kvelden.

 

Dag 17 Yuma til San Diego Ca 285 Km

Vi krysser grensa inn i California og vi kjører gjennom ørkenen i Imperial County. Calexico er første stopp helt på Mexico grensa. Highway 98 mot Old Higway 80 til Desert View Tower, der vi klatrer opp i tårnet og nyter utsikten. Videre på Old Highway 80 som er den første highway i Usa som hadde fast dekke fra kyst til kyst. I Jacumba tar vi oss en lunsj og så begynner de herlige mc veien igjen nesten helt til San Diego. Vi koser oss på veien gjennom små landsbyer og stopper for kaffe på Barret Junction Cafe. Så strake veien inn til San Diego hvor vi blir i 2 dager

 

Dag 18 . San Diego Fridag..

Her tar vi bare å koser oss. Vi setter opp en tur ned til downtown San Diego der vi kan gå på Top Gun Baren Kansas City Barbeque. Kan også ta en titt på Maritime Museum Of San Diego og USS Midway. For de som vil kan bruke dagen i Sea World. Og vi må jo i Old Town med sine mange butikker og restauranter.

 

 

Dag 19 San Diego til Los Angeles Ca 210 Km

Da har siste dagen med sykkel kjøring kommet og vi avslutter med og kjøre den berømte ” Highway 1 ” Pacific Coast Highway. Mange kyst byer ligger langs veien og vi tar turen gjennom de fleste som Oceanside, Dana Point, Laguna Beach for vi spiser lunsj. Videre til Newport Beach, Huntington Beach og Hermosa Beach. Vi tar flere stopp langs veien. Så leverer vi tilbake Harleyen og feirer at vi har krysset hele Usa. Sikkert ikke mange kjente som kan skryte på seg det.

Dag 20 Santa Monica og Venice Beach

Vi drar ned til Santa Monica og Venice Beach og koser oss hele dagen med mat, godt drikke og kanskje en svømme tur i Stille Havet. På kvelden tar vi en avskjeds middag og takker oss selv for en fin tur.

Dag 21 Hjemreise

 

Velkommen på tur

DAGSPROGRAM ANDRE TURER

Vi forbeholder oss retten til å endre programmet og tidsplan.

 

Dag 1:
Vi lander sent og vår faste sjåfør transporterer oss i egen buss til hotellet:Middag og god drikke ved hotellet for de som vil, eller bare hoppe i køya og lade opp for en kjempe tur i Sør Afrika.

Dag 2:
Her koser vi oss i byens sentrum – CapeTown er kjent som en av verdens to peneste byer! (kjemper om 1.plassen med Rio De Janerio i Brasil. ) Fotomodeller strømmer til Cape Town for å bli avbildet i det flotte lyset her…Vi starter i sentrum av Cape Town/Waterfront som er Shopping-eldorado og de mange kafe/øl-serverings steder som finnes i denne storslåtte byen.På kvelden spiser vi middag, på en av de mange restauranter som finnes i nærheten.

Dag 3:
Starter dagen med Robben Island – der Nelson Mandela satt som fange (Cape Towns versjon av fangeøya Alcatraz i San FranciscoSå tar vi turen til Table Mountain: Verdensberømt platå. Vi tar taubane opp (vanvittig utsikt!) og nyter en kald øl (eller Champagne/kald hvitvin på toppen)Med utsikt over hele Cape Town – kåret til en av jordklodens aller vakreste steder altså (ikke et vondt ord om Fløybanen, kjære bergensere, men på Table Mountain kommer du for alvor til dekket bord….den tar kaka mht utsikt….)Vi avslutter dagen igjen med god mat og drikke. Sør Afrika er kjent for sin gode mat og mange fine viner, til en veldig billig penge. Bare å lage et ekstra hakk på beltet.

Dag 4:
Cape town – Hermanus Ca 210 Km
Vi tar ut syklene om formiddagen og EVENTYRET starter! Vi cruiser ned kysten til Bettys Bay – langs de sørligste punktene av Afrika. Det særegne her nede, er at de har særegne og sjarmerende hoteller, MEN: Mange hoteller har bare 2-3 eller 4-5 rom! Og det er langt mellom de som har nok rom til en gruppe som oss.Men vi har funnet et koselig hotell i Hermanus.Vi er nå nemlig på vei inn i en ukjent verden for de fleste av oss: HVIT-HAIENS VERDEN! Vi er på vei til stedet som er kåret som VERDENS FREMSTE STED FOR HAIDYKKING: GANSBAAI. Vi skal ta oss vann over hodet og dykke med haier! (det er ikke så skummelt som det høres ut som…Men en FANTASTISK OPPLEVELSE!)For å manne oss opp bor vi i HERMANUS, på sjarmerende WINDSOR HOTEL.

Dag 5:
-Hermanus- Gaansbai- Cape Agulhas ( Afrikas sydligste punkt)- Arniston 240 km
Så er det haidykkings dagen. Vi får opplæring og en kjapp frokost ,før vi drar ut med båter til hvithaiens rike.De som vil dykke (dvs ligge i vannet i bur der hai svømmer fordi – kan gjøre det. De FLESTE vil dette. Ingen dykke-erfaring kreves.Etter å ha ”danset med haier” , får vi på oss hjelmene og setter kursen på MC til Afrikas aller sydligste pkt: L’Agulhas ! (Det er ikke alle som kan slå seg på brystet og skryte av at de har stått på Sør-Afrikas aller sydligste punkt på fastlandet.Vi setter så kursen til kystbyen Arniston, hvor vi bor på idylliske Hotel Arniston and spa.På kvelden koser vi oss i bassenget og tar en bedre middag på restauranten på hotellet..

Dag 6:
– Arniston- Wilderness…. Ca 330 km
Vi setter kursen mot Wildeness. Kjører inn mot innlandet, før vi cruiser mot kysten igjen. Gjennom flott landskap og langs sjøen mot Wilderness.Ankommer hotellet hvor vi koser oss med god mat og drikke og bassenget.Vi bor på The Wilderness Hotel på like ved havet…

Dag 7:
– Wilderness til Knysna. Ca 210 km
Starter dagen med en god frokost . Så setter vi kursen mot Knysna, hvor vi skal overnatte i 2 netter..Dette blir den første adrenalin dagen.Vi kjører ut mot Tjikikamma forest , mot verdens høyeste bungee jump på 216 meter. Denne er ikke for folk med høyde skrekk og dårlig hjerte. Vi som ikke er så tøffe, sitter og ser på galskapen, i en restaurant, med utsikt over det hele.Når vi er fremme ved hotellet, kan dere rusle rundt i Knysna, kose seg ved havne området og spise på en av de mange restauranter, eller bare kose seg ved bassenget med paraply drinker

Dag 8:
– Knysna ”Gjør det selv dagen”
Dette er dagen vi tar oss ” fri ”. Du kan velge selv hva du vil gjøre i området rundt Knysna. Og mulighetene er store. Kan nevne , elefant safari, masse små zoologiske hager,havfiske.. etc etc. Lista er lang. De som vil kan også bare sløve i bassenget eller ta turen til en av de mange strendene i området.På kvelden kan vi arrangere ” Fjord cruise ” med The Paddle Cruiser, en gammel hjul båt , som tar oss rundt bukta i Knysna, mens vi ser på solnedgangen og koser oss med god mat og drikke .Denne turen avtaler vi i Sør Afrika.

Dag 9:
– Knysna –Port Elisabeth . ca 270 km
Dette blir den andre adrenalin dagen.Starter med i god frokost før vi setter oss på syklene og kjører mot Port Elisabeth .De som ikke har fått nok av fart og spenning, tar vi turen innom Stromsriver på veien ,hvor vi slenger oss som Tarzan , fra tre til tre,over dype juv, hengene fra en stål kabel , som er trukket mellom trærne. Dette er kjempe moro.Så kjører vi siste biten inn mot Port Elisabeth , hvor vi overnatter i 2 dager .

Dag 10:
– Port Elisabeth ” Kjøre fri ”
Denne dagen kan vi bruke til og bare slappe av ved de mange fine strender rundt Port Elisabeth, eller vi ta en runde rundt og titte i byen. Shoppe litt og ta en kaffe/lunsj , på en av de mange spise stedene i Port Elisabeth .Det finnes også mange attraksjoner i området.For å nevne noen . Boardwalk Casino and Entertainment World , Nelson Mandela Metroplitian Art Museum osv osv . Eller man kan sette seg på sykkelen , og kjøre en tur rundt i området rundt Port Elisabeth .

Dag 11:
Port Elisabeth – Oudsthoorn Ca 371 km.
Nå begynner vi på Route 62 mot innlandet og opp i fjellene mot Oudsthoorn. Vi spiser lunsj langs Route 62 . Vi stopper også på en Strutse farm ,hvor vi har omvisning på farmen . Her kan dere også få sett strutse løp, prøve dere selv og ri på en struts Etter ankomst til hotellet, kan de som vil ( hvis tid ) , ta turen til Cango Wild life Ranch, hvor det finnes det meste av ville dyr og dere kan prøve dere på og dykke med krokodiller På kvelden, spiser vi på en av restaurantene i nærheten.

Dag 12:
Oudsthoorn – Barrydale…… 200 km.
Vi kjører gjennom storslåtte daler, store fjell og fine veier, Tar stopp Calisdorp, Ladismith, hvor vi spiser lunsj, Ronnies Sex Shop ( Har ingenting med sex og gjøre )Vi ender opp i Barrydale, hvor vi bor hjemme hos en kunstner, som har gjort om hjemmet sitt til et koselig hotell . Dette er en koselig fjell landsby , hvor vi koser oss om kvelden med god mat og drikke på en restaurant i hotellet på kvelden .På alle våre turer prøver vi å finne ulike og særegne hoteller – der også selve hotellet er en opplevelse! – i stedet for å booke oss inn på en hotellkjede, der alle er ”like”.

Dag 13:
Barrydale- Cape town.. Ca 260 km
Siste kjøre dag inn mot Cape Town..Starter dagen litt tidlig, da vi må komme oss inn til Cape Town før rushen starter..Vi kjører Route 62 mot Worchester, så svinger vi ned mot vin områdene Franschhoek og Stellenbosh . Disse områdene er et skue for øyet og fine motorsykkel veier.Vi stopper i Franschhoek, en liten vin gårds by, hvor har lunsj.Så blir det siste etappe inn mot Cape Town , hvor vi leverer syklene og feirer en vel overstått tur.Vi tar oss en bedre middag på kvelden for å feire at kjøre turen er over for denne gang.

Dag 14:
Cape Town. Vinsmaking i Stellenbosh området.
Hele dagen går med å besøke forskjellige vin farmer i Stellenbosh området.På kvelden kan vi spise i tårnet på hotellet, eller på en av de mange restauranter ved hotellet.

Dag 15:
Utflukt til Aquilla Safari og Shopping dag i Cape Town
Vi starter dagen tidlig med utflukt til Aquilla Safari . Dette er den største ” Wild life ” Parken i Cape town området.Når vi er tilbake, kan de som vil bruke resten av dagen til shopping i Cape Town by, som er veldig billig.Vi kan sette opp busser med lokal kjente sjåfører, som vet alle de bra og billige stedene og shoppe i Cape Town.Her vil hele dagen gå med her. På kvelden tar vi avslutnings middag .

Dag 16:
Hjemreise dagen og tur til Kapp det gode håp.
Vi arrangerer tur til Kapp det gode håp og Cape Point.Vi setter opp busser som tar oss ned dit ,og vi får også tid til og titte på litt pingviner.Hvis været og tiden tillater det. Kan vi også ta en hval safari.Så er det tilbake til hotellet for å plukke opp bagasjen. Så avreise til flyplassen.Vi reiser sent på kvelden, ca 20.00 fra hotellet, til flyplassen i Cape Town.

Velkommen til Sør Afrika og en opplevelse for livet!

SYDNEY i 3 netter .
Sydney er Australias største og eldste by, og blir ofte omtalt som en av de flotteste byene i verden, med over 4 millioner innbyggere. Sydney er en betydelig global og nasjonal turistdestinasjon, og blir også omtalt som en av det flotteste og pulserende byer i verden.
Sydney er også kjent for sine flotte strender son ligger like ved byen. Mest kjent er nok Bondi beach og Manly beach.
Vi får med oss båt tur Sydney Harbour. Fra sjøsiden er det en flott utsikt til opera huset, Harbour bridge og Sydney city. Båtturen kan gå til Manly beach, som absolutt er vært et besøk.
Sydney tower er også en attraksjon, og ligger midt i sentrum. Det ruver 305 meter over bakken og er både et orienteringspunkt og et utsiktstårn. Et observasjonsdekk ligger på 250 meter, som blant annet inkluderer en roterende restaurant. For de som ikke er høyderedde, er det en skywalk på utsiden av tårnet på 268 meters høyde.
For de som er interessert i shopping; er det flere store kjøpesentre i sentrum.
Anbefaler og vente med shopping, til vi er tilbake etter turen.

BLUE MOUNTAINS
Kjøredag 1: Sydney – Blue Mountain . 120 km
Vi får utlevert og sjekket ut syklene på formiddagen, etter den verste rushtrafikken har gitt seg. PS: Det er venstre kjøring i Australia.
Den første etappen er ikke lange turen (11 mil) og går til Blue Mountain nasjonalpark, som er den mest besøkte parken i New South Wales. Det er en fjellkjede som har dype forrevne kløfter på opp til 760 meter.
Det er mulighet for bushwalking, ned i dalen, da det er en sti – via en klippe. Her vil du oppleve et unikt dyreliv. Dyrelivet i Australia er totalt annerledes enn det vi er vandt med her hjemme. Utsikten over parken er unik og restauranter er bygd opp ved utsiktpunktene, der man kan nyte mat og utsikt over parken.
Her fins også Katoomba Scenic Railway, som er den bratteste jernbanestrekningen i verden – ifølge Guinness rekordbok. Jernbanen stiger 415 meter nedover sandsteinklipper, gjennom en tunell. Stigning på 52 grader.
Vi bor i Wentwhort Falls på et gammelt ” Pub Style ” hotell fra 1900 tallet.

Hunter Valley
Kjøredag 2 Blue Mountain – Hunter Valley 310 km.
Fra Blue Mountains; kjører vi mot Kurrajong Heigths før vi kjører opp Putty Road , som er skapt for motorsykkel kjøring . Her får vi virkelig prøvd ut kjøre ferdighetene våre.
Vi må være tidlig inne i Hunter Valley, da vi skal prøve å få til et besøk på en av de mange vingårder i området rundt Hunter Valley.
Vi overnatter i byen Cessnock .
Cessnock er en liten søvnig by, som regnes som ”The Gateway ” til Hunter Valley og de mange vingårder som ligger i området Polkin. I Cessnock finnes mange små resturanter og butikker.

ARMIDALE
Kjøredag 3: Hunter Valley – Armidale 350 km.
Vi starter dagen med litt motorvei , før vi tar av mot Stroud og Gloucester.
Deretter svinger vi inn på Thunderbolt Way ,mot Armidale .
Denne veien er også som er skapt for motorsykkel kjøring,og har et fantastisk landskap.
Vi stopper i Walcha , en liten søvnig by , hvor vi har lunsj.
Så mot Armidale hvor det er mye villmark – med mange fossefall og et rikt dyreliv.
Armidale er en attraktiv og grasiøs by med ”tree-lined” gater. Der den nye kosmopolitiske verden, og den gamle verden sameksistere med varierende grad av harmoni, har Armindale blitt et viktig sentrum for ” Nord Tablelands ” med en befolkning på over 25.000. Beliggende en kul 980 m over havet, har Armidale den høyeste flyplassen i Australia. Armidale er også en skole by med mange studenter. Det finnes over 50 utesteder og puber i byen. Vi må utforske dette!

Coffs Harbour
Kjøredag 4: Armindale – Coffs Harbour 210 km.
Vi starter dagen på The Waterfall Way mot Dorrigo , på aldeles nydelige veier og landskap.
Steder vi kjører innom i dag er, Wollomombi Falls, et fossefall på hele 220 meter.
Vi besøker også Ebor Falls, så Dorrigo ,hvor vi spiser lunsj.
Så mot Bellingen og Coffs Harbour, hvor vi skal overnatte.
Vi er vi tidlig inne i Coffs Harbour ,så vi kan nyte stranden som er 5 min gå avstand fra hotellet eller bare slappe av ved bassenget på hotellet.
Coffs Harbour er en av Australias største tømmer porter og er den viktigste kommersielle sentrum av NSW midten nord.
Det har vært vurdert til å ha en av de beste klimaer i landet – mer solskinn enn lenger sør og mindre luftfuktighet enn lenger i nord. På grunn av dette har Coffs Harbour blitt et stort turist senter.

Byron Bay
Kjøredag 5 Coffs Harbour Byron Bay 250 km
Vi starter på Pacific Highway mot Grafton.
Vi kjører så mye kystvei det er mulig, da mange av kyst byene, har bare en vei inn og samme vei ut igjen.
Steder vi treffer på er Ballina , Woodburn,Yemba og Byron Bay Light House , for og nevne noen.
I Byron Bay skal vi være i 2 dager. Her finner vi kjempe fine strender og mange koselige restauranter og barer.
Byron Bay. Det kan være noen få byer i Australia som har et mer motsetningsfylt identitet enn Byron Bay.
På den ene side,har det historisk sett ,vært forbundet med den alternative livsstilen på 1970-tallet og blitt sett på som en slags interessant hippie retrett i nord NSW.
På et annet nivå har det vært sett på som en svært umerket sted som et ”bort-fra-alt ” fristed ,for de som er fra de velstående sørstatene , som ikke ønsker å blande seg med ”folkene” som bor i de mer vulgære kyst byene, som Coolangatta og Tweed Heads.

Brisbane .
Kjøredag 7 Byron Bay – Brisbane. Ca 180 km
Vi kjører på Pacific Higway og krysser grensa til Queensland og deretter kyst veien inn mot Gold Coast .
Vi tar et kort stopp på Gold Coast langs stranden, så setter vi nesa mot Brisbane.
Vi vil være inne i Brisbane rundt klokka 1500. Vi kan da rusle ned til South Banks.
Populære South Banks i sentrum er Australias eneste kunstige sandstrand.
Her kan man nyte Brisbanes avslappede atmosfære, spise på en av de mange restauranter og se på livet.
Brisbane . Hvile dag eller frivillig utflukt til Australia Zoo Ca 180 km

( Kjøredag 8 )
Australia Zoo er Australias største Zoo, som ble drevet av krokodille mannen Steve Irwin frem til hans død. Nå er det kona og datteren som driver den videre.
Turen til Australia Zoo, vil være en frivillig utflukt som dere kan gjøre eller bare ta dagen fri og utforske Brisbane
Brisbane er Queenslands største by.
Det lokale slangnavnet er ”Brissie” i tro tradisjon med typisk australske ordforkortelser. Byen uatskillelige tilknytning til elven kommer til kjenne i tilnavnet ”The river city”. Andre klengenavn som ”Brisneyland” og ”Bris Vegas” refererer til byens særs avslappende livsstil.
Brisbane har 1,8 millioner innbyggere og er under sterk vekst. Det ble opprettet straffekoloni for utviste engelskmenn i 1824. Først tjue år senere kunne vanlige innbyggere bosette seg.

Lismore.
Kjøredag 9 Brisbane – Lismore Ca 240 km.
Vi kjører ut av Brisbane på highway, før vi svinger inn mot Tomborine Mountain.
Tamborine Mountain (inkludert Tamborine National Park, Mount Tamborine Village, North Tamborine, Eagle Heights og Canungra) er preget av flott utsikt, te-rom og gavebutikker.
Ligger 62 km fra Brisbane og sitter på kanten av bratt skråning bak byen Gold Coast, er Tamborine Mountain både en faktisk geologisk fenomen (resultatet av en strøm av lava fra Mt Warning) og også en samlebetegnelse for en rekke små landsbyer som strekker seg langs den 8 km ryggen av fjellkjeden. Navnet stammer ikke fra musikkinstrument, men fra Koori sikt for området.
Så videre mot Nimbin. Nå er vi tilbake på sykkel veiene og fjell og daler, vi ble kjent med på starten av turen.
Nimbin er en gammel hippie by, så ikke vær overrasket, om du blir tilbudt noe og ”røyke” på.
Vi overnatter i Lismore .
Lismore er en velstående, betydelig og ganske kosmopolitiske byen 43 000 mennesker. Området rundt Lismore har blitt en viktig base for de som ønsker å forfølge kreative bestrebelser og alternativ livsstil. Dermed er det en høy konsentrasjon av malere, tømrere, keramikere, filmskapere, musikere, poeter, designere og dansere. Følgelig er det mange gallerier, studioer og teatre i området.

Port Macquarie
Kjøredag: 10 Lismore –Port Macquarie 400 km.
Vi starter dagen på nydelige veier mot Grafton og Coffs Harbour .
Steder vi passerer i dag er Katomba , Nambucca , Kempsey før vi kommer til Port Macquarie .
Vi kjører også her så mye kyst vei det lar seg gjøre,før vi kommer til Port Macquarie
Port Macquarie må være en av de beste turistmål på NSW kysten. Den har alt: en historie som går langt tilbake i tid, suveren naturreservater i området, noen interessante historiske bygninger, flotte strender med god surfing og gode fiskemuligheter, et fint museum, flotte turløyper rundt odder og strender, massevis av fornøyelser, de har til og med et koala sykehus.

Lake Macquarie
Kjøredag: 11 Port Macquarie til Lake Macquarie ca 280 km.
Vi starter dagen med og kjøre kyst vei mot Taree.
Så blir det et stykke på Pacifc Highway før vi svinger inn på The Lakes Way.
Så blir det masse små veier ned mot Lake Macquarie.
Vi bor i Belmont området like ved Lake Macquarie.
Lake Macquarie er Australias største kyst nære saltvanns innsjø, som dekker et område på 110 kvadratkilometer i Hunter Region i New South Wales .
De fleste av Lake Macquaries innbyggere,bor i nærheten sine Lake Macquaries bredder.
Den er koblet til Tasmanhavet med en kort kanal. Lake Macquarie er dobbelt så stor som Sydney Harbour og er den største permanente saltvann innsjøen i den sørlige halvkule.

Siste kjøre dag mot Sydney.
Kjøredag 12: Port Macquarie – Sydney. Ca 180 km.
Denne dagen blir en”kose etappe ” inn mot Sydney.
Vi kjører bare småveier inn mot Sydney, før vi må gjennom litt trafikk inn til sykkel utleier.
Her skal vi levere syklene. Etter en lang og strabasiøs tur er det godt å komme på hotellet for en dusj. Så gjør vi Sydney utrygg, med at vi feirer at sykkel turen er over for denne gang.

Sydney i 3 netter .
Da gjør vi det vi ikke fikk tid til i Sydney de første dagene.
Mulighetene i Sydney er uante.
For eksempel:
Akvariet i Sydney et av de mest besøkte attraksjonen i landet. Akvariet har over
650 forskjellige skapninger fra Australias hav og elver, og er et av verdens største akvarier.
Hovedutstilingen inkluderer store basseng med hai og fisk med akrylglasstunneler under vannet, som besøkende kan gå i gjennom. Akvariet har også utstillinger av krokodiller, blekksprut og sel. Det er et stort akvarium med 2,6 millioner liter vann som huser en gjenskapning av Great Barrier Reef.

Dag 1

Velkommen til New Zealand og Auckland ”City of Sails”. Vi ser ann når flyet deres ankommer denne dagen. Blir bare en rolig dag etter en lang fly reise. Vi overnatter i Auckland.

 

Dag 2

Auckland.

Nyt Auckland med sine mange attraksjoner som The Skytower, Waiheke Island, Devonport Village, eller et båt cruise. Auckland har mange attraksjoner og by på, eller bare ta for seg mange av byens restauranter og puber.


Dag 3

Auckland City til Whitianga Ca. 235 Km.

Vi henter ut syklene og kjører den herlige ”The Pacific Coast Highway” i dag. Naturen er spektakulær. Når vi kommer fra New Zealands største by til den fredelige Coromandel halvøya, blir denne veien den virkelige ”biker paradis”. Unike ”varme strender”, gylden sand, fargerike strender, Coromandel har alt. Vi overnatter i Whitianga.

 

Dag 4

Whitianga til Rotorua CA 300 Km.

Denne morgenen vil fortsette sørover langs østkysten til Rotorua, et geotermisk ”wonderland ”og New Zealands kulturelle og åndelige sentrum med sine ”skyrocketing” geysirer, varme kilder og boblende varme svovel gjørmebassenger, et sted som ingen andre steder på jorden. Massevis av interessante stopp underveis på vei til Rotorua. Vi overnatter i Rotorua.

 

Dag 5

Rotorua til Waitomo ca 180 Km.

Du tror du er på settet til filmen ”The Hobbit” mens du kjører vestover i dag over frodige bølgende åser via ”Thermal Explorer Highway”. Waitomo er destinasjonen, hjemmet til de mange mystiske huler og grotter. Vi overnatter nær Waitomo.

 

Dag 6

Waitomo til Mt Tongariro Ca 270 Km.

I dag kjører vi mange småveier gjennom Bennydale, Mangakino og Lake Taupo. En kort og fin kjøre dag med mye natur. På slutten av dagen stopper vi langs veien med flott utsikt over Mt Tongariro, Mt. Ngauruhoe (Mt Doom i Ringenes herre Ringenes) og Mt Ruapehu. Vi overnatter i Tongariro National Park Village.

 

Dag 7

Tongariro National Park til Wellington Ca 320 Km.

Vi kjører sørover I dag, ned til Wellington, New Zealands hovedstad. Vi anbefaler et stopp på ” National Army Museum”, et museum som tar for seg alle kriger New Zealand har vært involvert i gjennom tidene. Wellington er en pulserende by med et mylder av  attraksjoner inkludert den berømte ”TePapa Museum ”. Vi overnatter i Wellington.

 

Dag 8

Wellington til Kaikoura via ”Cook Strait Ferry” Ca 260 Km.

Starter dagen med en 3-1/2 timers ”fergecruise” over Cook Strait til den sørligste øya på New Zealand, der er det ”alpene” som er ryggraden i landet. Vi kjører gjennom New Zealands berømte vingårder ved siden av  Stillehavet, før vi endelig ankommer Kaikoura. Hjemmet til de mektige hvaler, albatrosser, og andre sjøpattedyr og fugler. Sørg for at kreps er på menyen i kveld. Vi overnatter i Kaikoura.


Dag 9

Kaikoura til Hanmer Springs Village Ca 130 Km.

Den stor adrenalin dagen. Vi starter med og kjøre” Hundalee Hills” hvor synet mot ”alpene” er rett og slett fantastisk. Dere kan velge og bare slappe av i Hanmer Springs eller og ta for seg en av de mange attraksjoner denne lille landsbyen har å tilby. Blant annet sine ”open air hot pools”, skogsturer, og adrenalin pumpende aktiviteter som strikkhopping eller ta en jetbåt på elven. Mulighetene er store. Vi overnatter i Hanmer Springs Village.

 

Dag 10

Hanmer Springs Village til Punakaiki Ca 280 Km.

Det blir ikke noe bedre enn dette! Først opp, den legendariske Lewis Pass, før vi kommer inn i naturlig vegetasjon som endres raskt. Som du skrider over i en annen verden, det virker nesten som du går tilbake i tid, med lite eller ingen trafikk. Et fantastisk kystlandskap og en av de beste motorsykkel kystveier i verden. Vi overnatter Punakaiki.

 

Dag 11

Punakaki til Fox Glacier Village Ca 240 Km.

Dagen i dag kan bare beskrives som magisk. Vi kjører oss gjennom Jurassic Park ”regnskog”, og dette sammen med den spektakulære kystlinjen av Tasmanhavet, med utsikt mot de mektige Mount Aspring og Mount Cook med sine unike isbreer møter synet vårt. Etter en nydelig dag på sykkelen med hav, fjell og regnskog, kjører vi inn i den pulserende lille byen Fox Glacier Village, hvor det er mer moro i vente. Vi overnatter i Fox Glacier Village.

 

Dag 12

Franz Josef to Queenstown Ca 350 Km.

I dag kjører vi gjennom den legendariske ”Haast Pass” mellom innsjøer, over elver, ved siden av fossefall. Vi klatrer over fjellkjedene til ”Adventure Capital of the World ” via New Zealands høyeste forseglet veien, hvor vi kjører gjennom gamle historiske gull-gruvedrift landsbyer. Nok en perfekt dag bak styret på sykkelen. Vi overnatter i Queenstown.

 

Dag 13

Queenstown ”Hvile eller kjøredagen”.

Queenstown gir deg mange utrolige”once-­‐in-­‐a-­‐lifetime” muligheter å oppleve. Om det er en magisk dampbåt cruise på Lake Wakatipu, en gondoltur, rafting, eller den legendariske sykkeltur til Glenorchy. Bare for og nevne noen få ting som kan gjøres i Queenstown. For dem som har lyst setter guiden opp en dagstur på sykkelen til Bungii Jump, Go Cart etc .

 

Dag 14

Queenstown til Te Anau ca 180 Km.

Denne strålende kjøre dagen, vrir seg mellom ”Lake Wakatipu” og verdens mest fotograferte fjellkjede. Seinere på dagen vil vi være på vei mot Fiordland National Park, hjemmet til den legendariske Milford Sound, en rett og slett unikt område, kalt Eight Wonder of the World av Rudyard Kipling. Byen Te Anau som ligger ved en stor innsjø er din base for to netter. Vi overnatter i Te Anau.

 

Dag 15

Magiske Milford Sound Ca 220 km tur retur.

Vi tar en dagstur fra Te Anau til Milford Sound. Turen til Milford er bare magisk, det begynner med fine svingete veier hvor du vil finne deg selv langt nede i en dyp dal der den eneste veien opp , er gjennom ”Homer Tunnel”. Når vi dukker opp på andre siden fra ”mørket” kjører vi inn til selve Milford Sound. De som vil kan ta en fantastisk båttur på fjorden ved Milford Sound. Vi returnerer til Te Anau på ettermiddagen.

 

Dag 16

Te Anau til Lake Tekapo 430 Km.

Flere fjelloverganger, flere innsjøer, klarer du takle enda en fantastisk dag på sykkelen? Vi kjører nordover gjennom Lindis Pass til Mackenzie Country, hjemmet til New Zealands merino sau. Vi overnatter i Lake Tekapo.

 

Dag 17

Lake Tekapo til Christchurch Ca 260 Km.

Vi starter ut fra Lake Tekapo, deretter den suverene veien via Burkes Pass og ”Inland Scenic Route” gjennom Canterbury Plains mot Christchurch. Der vil vår fantastiske New Zealand tur dessverre slutte. På kvelden tar vi oss en bedre middag og mimrer tilbake på turen vi har hatt. Vi overnatter i Christchurch.

 

Dag 18

Hjemreise. Vi sier farvel med gruppa og setter snuta mot hjemlandet vårt. 

Har du andre spørsmål?

Ring oss eller send en mail

Få et godt tilbud!

Gjelder bedrifter og privatpersoner.

Skriv din mail og ønskemål,
så kontakter vi deg med et godt tilbud.