HISTORISKE

ROUTE 66 USA

VERDENS MEST BERØMTE KJØRETUR

Det originale navnet er «US Route 66», som på norsk blir «Route 66 USA». Dette er verdens mest berømte Road Trip ( kjøretur) pga sin mystikk, historien om veien som bandt Amerika sammen, filmer som Easy Rider, Wild HOGS, og bøker som Vredens Druer, etc.

Veien har mange ulike navn, men det originale navnet på verdens mest berømte vei er altså Route 66 USA (US Route 66). Veien kalles også The Mother Road,US Highway 66, etc. Siden 1926, har kjøring langs Route 66 USA vært en opplevelse man skal unne seg en gang i livet. Den legendariske Route 66 USA har en lang og rik historie. I flere tiår brakte dens reisende velstand til de omkringliggende samfunnene og bygget tette bånd med resten av Amerika.

“The Mother Road” ( Alle veiers mor) bandt så godt som hele USA sammen, fra Chicago i øst til Los Angeles i vest. USA var nasjon på hjul, der kjøretøyet er viktig for arbeid, handel og følelsen av frihet. Det var i utgangspunktet et sammensurium av forskjellige veier, men nå kunne du kjøre hele veien på US Route 66. I dag er det jordklodens mest berømte veistrekning.

AMERIKANSK KULTUR PÅ HIGHWAY 66

Helt siden Highway 66 ble laget i 1926, har det vært ensbetydende med alt som er amerikansk. Veien til frelse for tusener som søkte nye horisonter i California gjennom tørken gjennom The Dustbowl drought i 1930-årene.Veien hjalp tusener å holde ut The Great Depression, siden de arbeidet med å bygge veien langs Route 66, der de bygget motorveien på veien mot vest.Små byer dukket opp langs den lange veien, med restauranter, overnatting og steder som kunne fikse kjøretøyene til de som tok turen.På 1950- og 1960-tallet reiste utallige familier langs Route 66 på vei mot sine ferieopplevelser langs et utendørs Amerika de fikk muligheten til å utforske for første gang.

GET YOUR KICKS ON ROUTE 66

Sangskribenter, musikere og forfattere har gjort sine minner udødelige med sine sanger, filmer og bøker.

Sangen “Route Sixty-six” gjorde Route 66 udødelig i sinnet til flere generasjoner. Den handler om en ikonisk landeveistur, en tur som tillater den reisende å få et kick, og kan nyte og ta vare på øyeblikket og friheten ved å kjøre The Mother Road.

Sangen ble skrevet av Bobby Troup i 1946 og ble en hit blant alle de som hadde kjørt, eller ønsket å kjøre Route 66.

“Take it easy,” en sang skrevet av Jackson Browne og Glenn Frey, ble en stor slager for bandet Eagles, og kanskje en enda større hit for byen Winslow i Arizona, som sannsyligvis reddet byens turistindustri.

Kultfilmen “Easy Rider” tar oss med på en tur på Harley-Davidson med to biker-hippier, Wyatt “Captain America”, spilt av Peter Fonda og Billy, spilt av Dennis Hopper. De krysser vestlige og sørlig USA for å kjøre til New Orleans. Den ble filmet langs Route 66 USA, spesielt i Santa Monica, California og Flagstaff, Arizona.

AMERICA AT IT'S BEST

Route 66 USA går tvers gjennom hjertet av Amerika, og knytter sammen to av landets viktigste byer: Los Angeles og Chicago. Den gjør at du kan dyppe tærne i Lake Michigan, Stillehavet og Mississippi-elven, Arkansas-elven og Colorado-elven på den samme turen.

Den krysser de sørligste delene av Rocky Mountains, Ozark fjellene og de flate områdene i Kansas, Oklahoma og Texas. Den blåser gjennom furuskogen i Arizona og ørkenen i østlige California. Route 66 USA skjærer gjennom det ekte Amerika.