Sør-Afrika

Bli med våre mest erfarne turguider,
og utforsk det beste av Sør-Afrika.

Vi starter i Cape Town og følger “The Garden Route”,
som er kjent som en av verdens vakreste veistrekninger.

Varighet: 18 dager

Du vil se Robben Island, vingårder, smake fantastisk mat, oppleve safari og hanggliding.
Du har muligheten til å fly acroplane, besøke pittoreske kystbyer på kanten av stupet, du kan ri på struts, dykke med haier, fiske, ligge på stranden, verdens høyeste strikkhopp og det vakre Table Mountain.

Vi anbefaler på det sterkeste å leie BMW motorsykler på denne turen, da det er vanskelig å få tak i Harley -Davidson motorsykler i den tilstand vi krever at våre leiesykler har. Om du fortsatt har lyst til å leie Harley-Davidson motorsykkel, så kan vi ordne dette, men det koster mer og bare om det bookes veldig tidlig.

DETTE FÅR DU HOS OSS:

Du kjøper en guidet tur av oss med norske guider.
Det er 2 norske guider på hver tur.
Vi hjelper deg med å bestille fly, kjøretøy og hotell.

DAGSPROGRAM

Vi forbeholder oss retten til å endre programmet og tidsplan.

 

Dag 1:
Vi lander sent og vår faste sjåfør transporterer oss i egen buss til hotellet:Middag og god drikke ved hotellet for de som vil, eller bare hoppe i køya og lade opp for en kjempe tur i Sør Afrika.

Dag 2:
Her koser vi oss i byens sentrum – CapeTown er kjent som en av verdens to peneste byer! (kjemper om 1.plassen med Rio De Janerio i Brasil. ) Fotomodeller strømmer til Cape Town for å bli avbildet i det flotte lyset her…Vi starter i sentrum av Cape Town/Waterfront som er Shopping-eldorado og de mange kafe/øl-serverings steder som finnes i denne storslåtte byen.På kvelden spiser vi middag, på en av de mange restauranter som finnes i nærheten.

Dag 3:
Starter dagen med Robben Island – der Nelson Mandela satt som fange (Cape Towns versjon av fangeøya Alcatraz i San FranciscoSå tar vi turen til Table Mountain: Verdensberømt platå. Vi tar taubane opp (vanvittig utsikt!) og nyter en kald øl (eller Champagne/kald hvitvin på toppen)Med utsikt over hele Cape Town – kåret til en av jordklodens aller vakreste steder altså (ikke et vondt ord om Fløybanen, kjære bergensere, men på Table Mountain kommer du for alvor til dekket bord….den tar kaka mht utsikt….)Vi avslutter dagen igjen med god mat og drikke. Sør Afrika er kjent for sin gode mat og mange fine viner, til en veldig billig penge. Bare å lage et ekstra hakk på beltet.

Dag 4:
Cape town – Hermanus Ca 210 Km
Vi tar ut syklene om formiddagen og EVENTYRET starter! Vi cruiser ned kysten til Bettys Bay – langs de sørligste punktene av Afrika. Det særegne her nede, er at de har særegne og sjarmerende hoteller, MEN: Mange hoteller har bare 2-3 eller 4-5 rom! Og det er langt mellom de som har nok rom til en gruppe som oss.Men vi har funnet et koselig hotell i Hermanus.Vi er nå nemlig på vei inn i en ukjent verden for de fleste av oss: HVIT-HAIENS VERDEN! Vi er på vei til stedet som er kåret som VERDENS FREMSTE STED FOR HAIDYKKING: GANSBAAI. Vi skal ta oss vann over hodet og dykke med haier! (det er ikke så skummelt som det høres ut som…Men en FANTASTISK OPPLEVELSE!)For å manne oss opp bor vi i HERMANUS, på sjarmerende WINDSOR HOTEL.

Dag 5:
-Hermanus- Gaansbai- Cape Agulhas ( Afrikas sydligste punkt)- Arniston 240 km
Så er det haidykkings dagen. Vi får opplæring og en kjapp frokost ,før vi drar ut med båter til hvithaiens rike.De som vil dykke (dvs ligge i vannet i bur der hai svømmer fordi – kan gjøre det. De FLESTE vil dette. Ingen dykke-erfaring kreves.Etter å ha ”danset med haier” , får vi på oss hjelmene og setter kursen på MC til Afrikas aller sydligste pkt: L’Agulhas ! (Det er ikke alle som kan slå seg på brystet og skryte av at de har stått på Sør-Afrikas aller sydligste punkt på fastlandet.Vi setter så kursen til kystbyen Arniston, hvor vi bor på idylliske Hotel Arniston and spa.På kvelden koser vi oss i bassenget og tar en bedre middag på restauranten på hotellet..

Dag 6:
– Arniston- Wilderness…. Ca 330 km
Vi setter kursen mot Wildeness. Kjører inn mot innlandet, før vi cruiser mot kysten igjen. Gjennom flott landskap og langs sjøen mot Wilderness.Ankommer hotellet hvor vi koser oss med god mat og drikke og bassenget.Vi bor på The Wilderness Hotel på like ved havet…

Dag 7:
– Wilderness til Knysna. Ca 210 km
Starter dagen med en god frokost . Så setter vi kursen mot Knysna, hvor vi skal overnatte i 2 netter..Dette blir den første adrenalin dagen.Vi kjører ut mot Tjikikamma forest , mot verdens høyeste bungee jump på 216 meter. Denne er ikke for folk med høyde skrekk og dårlig hjerte. Vi som ikke er så tøffe, sitter og ser på galskapen, i en restaurant, med utsikt over det hele.Når vi er fremme ved hotellet, kan dere rusle rundt i Knysna, kose seg ved havne området og spise på en av de mange restauranter, eller bare kose seg ved bassenget med paraply drinker

Dag 8:
– Knysna ”Gjør det selv dagen”
Dette er dagen vi tar oss ” fri ”. Du kan velge selv hva du vil gjøre i området rundt Knysna. Og mulighetene er store. Kan nevne , elefant safari, masse små zoologiske hager,havfiske.. etc etc. Lista er lang. De som vil kan også bare sløve i bassenget eller ta turen til en av de mange strendene i området.På kvelden kan vi arrangere ” Fjord cruise ” med The Paddle Cruiser, en gammel hjul båt , som tar oss rundt bukta i Knysna, mens vi ser på solnedgangen og koser oss med god mat og drikke .Denne turen avtaler vi i Sør Afrika.

Dag 9:
– Knysna –Port Elisabeth . ca 270 km
Dette blir den andre adrenalin dagen.Starter med i god frokost før vi setter oss på syklene og kjører mot Port Elisabeth .De som ikke har fått nok av fart og spenning, tar vi turen innom Stromsriver på veien ,hvor vi slenger oss som Tarzan , fra tre til tre,over dype juv, hengene fra en stål kabel , som er trukket mellom trærne. Dette er kjempe moro.Så kjører vi siste biten inn mot Port Elisabeth , hvor vi overnatter i 2 dager .

Dag 10:
– Port Elisabeth ” Kjøre fri ”
Denne dagen kan vi bruke til og bare slappe av ved de mange fine strender rundt Port Elisabeth, eller vi ta en runde rundt og titte i byen. Shoppe litt og ta en kaffe/lunsj , på en av de mange spise stedene i Port Elisabeth .Det finnes også mange attraksjoner i området.For å nevne noen . Boardwalk Casino and Entertainment World , Nelson Mandela Metroplitian Art Museum osv osv . Eller man kan sette seg på sykkelen , og kjøre en tur rundt i området rundt Port Elisabeth .

Dag 11:
Port Elisabeth – Oudsthoorn Ca 371 km.
Nå begynner vi på Route 62 mot innlandet og opp i fjellene mot Oudsthoorn. Vi spiser lunsj langs Route 62 . Vi stopper også på en Strutse farm ,hvor vi har omvisning på farmen . Her kan dere også få sett strutse løp, prøve dere selv og ri på en struts Etter ankomst til hotellet, kan de som vil ( hvis tid ) , ta turen til Cango Wild life Ranch, hvor det finnes det meste av ville dyr og dere kan prøve dere på og dykke med krokodiller På kvelden, spiser vi på en av restaurantene i nærheten.

Dag 12:
Oudsthoorn – Barrydale…… 200 km.
Vi kjører gjennom storslåtte daler, store fjell og fine veier, Tar stopp Calisdorp, Ladismith, hvor vi spiser lunsj, Ronnies Sex Shop ( Har ingenting med sex og gjøre )Vi ender opp i Barrydale, hvor vi bor hjemme hos en kunstner, som har gjort om hjemmet sitt til et koselig hotell . Dette er en koselig fjell landsby , hvor vi koser oss om kvelden med god mat og drikke på en restaurant i hotellet på kvelden .På alle våre turer prøver vi å finne ulike og særegne hoteller – der også selve hotellet er en opplevelse! – i stedet for å booke oss inn på en hotellkjede, der alle er ”like”.

Dag 13:
Barrydale- Cape town.. Ca 260 km
Siste kjøre dag inn mot Cape Town..Starter dagen litt tidlig, da vi må komme oss inn til Cape Town før rushen starter..Vi kjører Route 62 mot Worchester, så svinger vi ned mot vin områdene Franschhoek og Stellenbosh . Disse områdene er et skue for øyet og fine motorsykkel veier.Vi stopper i Franschhoek, en liten vin gårds by, hvor har lunsj.Så blir det siste etappe inn mot Cape Town , hvor vi leverer syklene og feirer en vel overstått tur.Vi tar oss en bedre middag på kvelden for å feire at kjøre turen er over for denne gang.

Dag 14:
Cape Town. Vinsmaking i Stellenbosh området.
Hele dagen går med å besøke forskjellige vin farmer i Stellenbosh området.På kvelden kan vi spise i tårnet på hotellet, eller på en av de mange restauranter ved hotellet.

Dag 15:
Utflukt til Aquilla Safari og Shopping dag i Cape Town
Vi starter dagen tidlig med utflukt til Aquilla Safari . Dette er den største ” Wild life ” Parken i Cape town området.Når vi er tilbake, kan de som vil bruke resten av dagen til shopping i Cape Town by, som er veldig billig.Vi kan sette opp busser med lokal kjente sjåfører, som vet alle de bra og billige stedene og shoppe i Cape Town.Her vil hele dagen gå med her. På kvelden tar vi avslutnings middag .

Dag 16:
Hjemreise dagen og tur til Kapp det gode håp.
Vi arrangerer tur til Kapp det gode håp og Cape Point.Vi setter opp busser som tar oss ned dit ,og vi får også tid til og titte på litt pingviner.Hvis været og tiden tillater det. Kan vi også ta en hval safari.Så er det tilbake til hotellet for å plukke opp bagasjen. Så avreise til flyplassen.Vi reiser sent på kvelden, ca 20.00 fra hotellet, til flyplassen i Cape Town.

Velkommen til Sør Afrika og en opplevelse for livet!

DETTE ER IKKE INKLUDERT:

Flybillett.
Hotell/overnatting.
Kjøretøyutleie: bil, motorsykkel eller buss.

Vi hjelper deg med å bestille kjøretøy, hotell og fly.

Ring oss på 90 66 70 74

Datoer for avreise 2023 og 2024

17. november - 4. desember

Fornøyde kunder

Priser

Du kjøper en guidet tur av oss med norske guider.
Det er 2 norske guider på hver tur.
Vi hjelper deg med å bestille fly, kjøretøy og hotell.
Dette koster kun 19 966 kr

Kjøretøy

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Vi hjelper deg med å bestille kjøretøy, hotell og fly.

Ring oss på 90 66 70 74

Tommelfingerregelen er en stor bag eller ryggsekk pr. person pluss håndbagasje. All bagasje plasseres i følgebilen, bortsett fra det du trenger i løpet av dagen (Solkrem, regntøy, kamera osv.). Alle motorsyklene har oppbevaringsplass. Vi anbefaler å ta med salttabletter hjemmefra pga. varmt vær.

Ønsker du å bestille en tur,
eller bare vil bli kontaktet?

Fyll i dette skjemaet

Vi kommer tilbake til deg innen 24 timer

Har du andre spørsmål?

Ring oss eller send en mail

Få et godt tilbud!

Gjelder bedrifter og privatpersoner.

Skriv din mail så kontakter vi deg med et godt tilbud.